Du är här

2013-04-15 - Pucksnack
Markus N'äslund, ev av alla storstjärnor som börjat sin karriär på Getinghov i Järved. Foto: Håkan Nordström.

"Underbar nyhet kring Getinghov i Järved"

Det var länge sedan jag blev så glad kring en lokal hockeynyhet, som då det basunerades ut att det skulle bli en hall ute över Getinghov i Järved. Något jag drömt om i många år!

Finns all anledning att tacka en av eldsjälarna bakom detta i form av Kalle Bodén - plus alla andra som ligger bakom det hela.

Snackar vi Getinghov snackar vi historia i hockey-Örnsköldsvik - i allra högsta grad.

Lite snabbt nämner jag bara spelare som Lasse Brännlund, Sören Lindström, Berndt Sundin, Kurre Ahrnlund, Arne Elfving, Sune Ödling och Lennart Hägglöf.

Sparar det allra bästa till sist: Hans Jonsson, Markus Näslund, Daniel och Henrik Sedin.

Jo, ni läste rätt, f y ra vassa spelare, som har finfina karriärer bakom sig i NHL, världens bästa liga. Ja, twins håller fortfarande på.

Alla har de här fostrats i Järveds IF.

Sedan ett antal år tillbaka är det konstfrusen is på Getinghov, men så länge man inte har tak över huvudet går det inte att bedriva någon vidare verksamhet.

Snacka om välkommet besked. Att det sedan blir en rink med NHL-mått gör det hela ännu mera spännande. Framöver kan vi förvänta oss läger med svenska JVM-lag och annat inför turneringar i Nordamerika.

Järveds IF med sina gula tröjor och den stora Getingen på bröstet har en ljus framtid att se fram emot. F ö något av landets snyggaste hockeytröjor!

***

I sammanhanget vill jag passa på att harrangera Ulvö Hockey, som bildades 2012 och gjort stor succé. Erkänner gärna att jag var lite tveksam över den här sammanslutningen till en början. Mycket med tanke på alla hockeylag som försvinner och på att vi i dag har så få A-lag.

När jag nu har facit är det bara stora A och beröm som gäller.

Det de här grabbarna gjort är värd all uppmuntran. Se bara på DM-finalen, som lockade 4 262 betalande till Fjällräven Center och gav 150 000 kronor tillbaka till ungdomshockeyn i Örnsköldsvik.

Själv var jag i Malmö Arena vid tillfället och såg Tre Kronor mot Tjeckien. Den matchen lockade färre betalande åskådare än DM-finalen med Ulvö Hockey.

Fantastiskt är ordet.

Ser fram emot samarbete mellan Ulvö Hockey och Icebreakers vad det lider!

Dela med dig av denna artikel på: