Du är här

2013-04-18 - Hockeybloggen

Så välförtjänt!!

En makalös säsong kröntes med en makalös final och det mest välförtjänta SM-guldet på mången dar. Grattis Skellefteå AIK!

Laget har gått fram som en ångvält hela säsongen och var ännu bättre i slutspelet. 11 av 12 segrar säger allt egentligen. Makalöst. Det enda som känns konstigt är att inte Anders Forsberg fick stå där med medalj runt halsen, men nu får han försöka ta den till Örnsköldsvik istället. Bara att hoppas att han får fortsätta plocka fram ungdomar här som han gjorde i Skellefteå. 

Kanske kan detta vara vändningen då vi slipper en massa ihopköpta lirare som kommer hit och gör en säsong eller två i bästa fall och sedan är borta. Missförstå mig rätt. Självklart ska vi ha bra spelare utifrån, men vi borde vara självförsörjande i åtminstone tredje backpar och en fjärde kedja... Underlag finns med tanke på juniorernas framfart i vinter. Nu gäller det bara att ge dem chansen också. Nog om det. 

Ännu en gång; Tack Skellefteå OCH Luleå för fantastisk hockeypropaganda och slutligen ett förtydligande: Detta var inte slaget om Norrland. Det var slaget om Sverige. I Skellefteå finns idag Sverige bästa ishockeylag - i särklass!

Dela med dig av denna artikel på: