Mat & dryck

Favoriten inför kvällens kocktävling

Här är förhandsfavoriten inför den årliga kocktävlingen i skärgården. Gålsjö Bruks hyllade Andreas Margadant kan mycket väl dra längsta strået då Världens bästa Ö-vikskock 2013 ska koras på Ulvö Hotell i kväll.

För fjärde året i rad arrangerar Ulvö Hotell i samarbete med Tidningen 7 ett matarrangemang och en branschtävling i hjärtat av Höga Kusten. En tillställning och en hyllning till anrättningarnas konstnärer i närområdet.

 – Jag vet inte om det har med kocktävlingen att göra, säger Linda Nordström, receptionschef på Ulvön med ett skratt. Men på senare år tycker jag att mathantverket fått ett lyft i Örnsköldsvik.

Drömmen är att samla alla i branschen, utlysa en stadskamp mellan Sundsvall, Örnsköldsvik och Umeå och krydda arrangemanget rejält med rikskända profiler som exempelvis Leif Mannerström och Plura Jonsson.

– Det är nyttigt att ha ett högt sikte. Men vi får skynda långsamt, inte minst när vi precis genomgår en omorganisation, fortsätter Linda Nordström och berättar att skärgårdsfärjan MF Ulvön har extraturer med anledning av kocktävlingen.

– Det blir en extratur till ön på lördag eftermiddag, en nattur och eventuellt en tidigare tur till fastlandet på söndag.

 På lördag är det dags för Andreas Margadant, Gålsjö Bruk, Anders Öberg, Matkompaniet och Johan Kindberg, Almagränd, tur att mäta sina krafter samtidigt som hotellet nye kökschef Lars Stolth vill imponera på gästerna med sin mingelbuffé.

 – Det varit en intressant tid sedan jag lämnade Göteborg för det här uppdraget. Kocktävlingen blir förmodligen ännu en rolig upplevelse, säger Lars.

Publicerat