Du är här

2013-04-20 - Pucksnack
Foto: Håkan Nordström.

Varför dög inte Anton Hedman i MODO Hockey?

I NHL pratas det nästan jämnt om rollspelare. En sådan är definitivt Anton Hedman. Ändå dög han inte i det mest NHL-influerade laget MODO Hockey. Varför?

 

När Ulf Samuelsson blev ansvarig coach i MODO var det en spelare jag trodde skulle bli en av hans favoriter, nämligen Anton Hedman.

Tuff, orädd, närmast hänsynslös. Rollspelare till tusen.

Vad hände? Jo, Anton fick knappt istid.

Inför den senaste säsongen var det en annan spelare jag trodde Tuffe Uffe skulle gilla lite extra, nämligen Nichlas Torp. Långt ifrån den bäste hockeyspelaren i laget, men vilken inställning. Och vilka proppar han satte in emellanåt.

Samma sak här. Torp fick minimalt med istid.

Rollspelarna är viktiga och de behövs. Titta vad som hänt i Luleå med Anton Hedman. Där har man satsat på honom, Oftast i spel med bröderna Abbott, i slutspelet inne vid nästan alla power play och ofta också tekare. De två sistnämnda sakerna fanns inte ens på kartan i MODO.

De senaste dagarna har jag läst om att det inte är aktuellt med någon hemkomst för Jens Westin, Prioritet ett för honom är fortsatt spel i Finland och Espoo Blues. "Jensa" hade inte gjort bort sig i vinterns MODO.

Tobias Viklund som spelat i Skellefteå, Frölunda och AIK sedan SM-guldet i MODO torde knappast komma åter.

Oscar Hedman, senast i Timrå, är dock som det ser ut på väg åter. Bra, men varför först efter fem år i Fröluinda och Timrå?

Jag blir lite störd av att vi slarvar bort många av våra egna spelare.

Som målvakten Niklas Svedberg, som inte heller gavs förtroende här. Därefter storsdpel och stor guldhjälte i Brynäs, nu nominerad till bäste målvakt i AHL.

Anton Forsberg, också målvakt, skickades till Södertälje för att få matchträning. Risken är stor att han aldrig mera har en MODO-tröja på sig.

Måtte det nu satsas på Linus Ullmark så att vi inte tappar bort honom också!

Marcus Bohmans inställnign hann jag gilla, Erik Nystrm, forwarden, likaså. Vilken skridsko¨kare. För att inte tala om Jesper Olofsson, en naturlfig målskytt.

Men de räckte inte till.

Nu återstår att se om Christopher Bengtsson och David Gunnarsson gör det, liksom Gustav Possler och Edvin Hedberg.

Det jag definitivt vill se kommande säsong är ett RIKTIGT MODO-lag med massor av unga egna spelare.

Vad man kan säga om Skelelfteå AIK:s guldlag är att man lyckades med sina 90-talister med det MODO Hockey inte gjorde med sina 70-talister, nämligen att vinna just guld.

Något säger mig också att Skelelfteå AIK med dess organisation inte kommer att falla ihop som ett korthus som mästarlagen på sistone.

Jämsides med spets av ett par. tre nordmaerikaner - minst - kanske nye coachen Anders Forsberg blir räddningen.

Han räds aldrig att ge unga spelare istid och förtroende!

Dela med dig av denna artikel på: