Du är här

2013-04-29 - Pucksnack
Foto: Håkan Nordström.

Blogg: Jonas Ahnelöv "misshandlad" av Mårts

Bara dagar till dess att ishockey-VM 2013 kör igång igen, i Globen för andra året i rad. Spontant känns det tunt med ännu ett VM utan Modospelare.

Hur som helst var det ju ett antal år som vi blev bortskämda med Modospelare eller före detta sådana även i VM-sammanhang.

Nu får vi nöja oss med att Peter Forsberg och Markus Näslund, ass GM respektive GM i Modo Hockey, är ambassadörer för turneringen.

Personligen hade jag nog trott att backen Jonas Ahnelöv skulle få hänga med ända in till turneringsdags den här gången. Han var i stort sett med hela säsongen i fjol i landslaget, men spolades dagarna innan VM.

Resultatet blev detsamma i vår. På något sätt känns det som om helyllekillen Jonas blivit "misshandlad" av förbundskapten Mårts. Visst, jag är medveten om att Tre Kronor och VM inte är av någon social verksamhet, men kan nog tycka att Jonas Ahnelöv ska kunna platsa bland åtta backar.

Men nu är det som det är och ännu är notoriska målskytten Nicklas Danielsson med i truppen. Inte bara en gång man önskar att han skulle vara åter i Modo då man ser honom näta i var och varannan landskamp.

Intresset inför VM?

Ja, som vanligt säger de flesta innan att "är det VM nu igen, jag orkar inte med den där B-turneringen varje år". När turneringen väl drar igång sitter ändå de flesta framför TV:n.

Synd bara att det är TV 4 som numera har ansvaret. Det kommer bli alldeles för mycket tjafs och lekar och framförallt reklam. Drömmen vore att SVT skulle få ta det här evenemanget.

Skulle det gå bra för Tre Kronor kommer intresset stegras allt eftersom. För Svenska ishockeyförbundet är det hur viktigt som helst med ett succé-VM, inte minst ekonomiskt. Fjolårets VM gick rejält i förlust och de här två åren ska nu förbundet leva på i sex till åtta år framåt. redan nu har indragningar i verksamheten gjorts.

Sedan får vi inte glömma Norge, där Per-Åge Skröder är en av nyckelspelarna. I förpostfäktningarna har norrmännen besegrat Finland och Ryssland och våra grannar i väst kan nog skrälla i Globen i vår också, där man trivs.

Att Skröder nätar i VM är ett av de säkraste tipsen. Ger ingen utdelning alls i oddssättning.

Dela med dig av denna artikel på: