Du är här

2013-05-06 - Saga S
Foto: Saga Sundberg

I första klass är kaffet gratis!

Det är inte varje gång man möts av förutsättningar som att biljetten till första klass är billigare än andra klass och att kaffe, frukt/snacks och internet ingår i hela resan som inte ens har några byten!

Äntligen är våren här och med den följer möjligheter och drömmar om en underbar sommar. Resor, umgänge och äventyr underlättas av att ryggsäcken kan packas lätt och att människor man känner har flera perioder av ledighet framför sig. Min syster jag hälsade på vid en av Sveriges nordligaste punkter på kartan avslutade nyss säsongen där och slår sig ikväll ihop med min andra lillasyster för att se Bruce Springsteen på Friends Arena i Stockholm. ”Guuuuud så kul det vore att se!” sa jag lite avundsjuk då jag sist var nere i Stockholm och lapade sol på min äldre lillasysters balkong. Men alltså; ”HALLÅ HJÄRNCELLER! Allt är ju möjligt!”. Några timmars internetsökande och mejlande till några Blocket.se-annonsörer så var biljettköpet i hamn! Billigare än utropspriset till och med! Snabbt klickade jag in på SJ:s hemsida och såg att direktresan ner blev ett lite dyrare äventyr, men i högerkanten överraskades jag av att första klass var 30kr billigare än andra klass…! Hade de skrivit fel?! Det kändes plötsligt menat att jag skulle få skämma bort mig själv, med rymligare plats, gratis kaffe och snacks samt internet hela resan söderut!

Våren för i övrigt med sig ett mer eller mindre frivilligt cykelläger för mig; 6 veckor har jag på mig att komma i toppform inför de stundande 300 kilometrarna runt sjön Vättern som ska läggas bakom mig den 15e juni. En ny cykel har jag beställt på mitt Stadium som sedan endast i en vecka tillbaka blivit försäljare även av denna sportnisch! Min kollega får nu ”lära mig allt han kan” och sedan är det bara att börja nöta in hjulen och de ”snabba” skorna! Jag vill självklart göra en bra tid, men mitt cykelköp sker utifrån tanken om att min pumpade metallpartner även ska vara en schyst ”all round”-cykel som jag kan använda både för cykling i stad och på kortare utstickare i skog och mark. Däcken behöver således vara aningen grövre på en sådan hjulbeklädd springare än på en som enbart är avsedd för tävling. Tilläggas bör att jag i denna stund inte prioriterar att lägga större delen av mina sparade slantar på en super-duper-tävlings-hoj heller, som kan gå lös för en charmig summa av ca 50 000kr…

Ur motionssynpunkt har (utöver cykling- och konditionsträning) promenadsuget blivit stort i mig; särskilt när varje meter kan räknas i ”Endomondo”-poäng i den aktivitetskamp jag deltar i via Stadium-butikskedjan! Det enda jag behöver bli lite mer beräknande angående är faktumet att stigarna kring Höglandssjön, där jag ofta går, kan vara fullständigt översvämmade av den smältande isen och snön!

På Stadium och O’learys har jag nu även härligt mycket arbetstider att göra av med min överskottsenergi på! Jag lär mig ständigt saker i möten med människor; såväl genom konverserandet över en disk som att kasta kartonger med ”skräpgubben” på lastkajen! Ersättningen jag får ekonomiskt ser jag även fram emot att få använda nu när min boendesituation inom de närmaste två månaderna kommer att förändras dramatiskt och jag kommer ha långt mer än 10kvm att bestämma över! Längtar!!

Det är med hoppfullhet och solstrålar i tanken jag fortsätter min lördagseftermiddag på SJ:s tåg 575 mot Stockholm, i vagn 1, på plats 52, vid fönstret!


Trevlig helg!
Dela med dig av denna artikel på: