Du är här

2013-05-13 - Byggbloggen

Allt är mässing som glimmar

Helgen spenderades med tankar kring bygge, frågor kring bygge, ångest kring bygge och glädje kring bygge. Ungefär så som jag antar att alla helger kommer att se ut från och med nu och ett år framöver.

Vi har tittat på kaminer, känt på ytterdörrar och funderat kring fogar. Framförallt så har vi fokuserat på kranarna i badrummet.

Då vi länge vetat att vi helst vill ha mässing på blandare, kranar och dylika krusiduller gick jag som vanligt händelserna i förväg och ropade in en kran billigt på Tradera. Den är finfin och så, men problemet är nu att hitta andra i samma stil och med samma ytskikt – borstad mässing. Dessutom får de inte se alltför gammeldags romantiska ut, utan ska gå i en lite striktare stil. Alternativen på marknaden i Sverige börjar därför hamna upp mot sisådär fjortontusen för en enkel kran och blandare, vilket tyvärr inte är ett alternativ för oss. Anledningen till att det hamnade på agendan redan nu i helgen, innan bygglovet ens är klart, är att mina föräldrar är i England och hälsar på min syster och hennes familj. Till skillnad från genomkromade Sverige så har engelsmännen en viss fäbless för mer gyllene metaller och har således ett större utbud på mässingskranar. Föräldrarna var därför utskickade för att köpa bottenventiler till ett handfat och ett badkar, vilket visade sig vara lättare sagt än gjort. Det blev diskussioner om storlekar och tillbehör och när vi så fick en bild på de föreslagna objekten och insåg att ytan hade fel ton (liten detalj som stjälper helhetsintrycket) tackade vi för hjälpen och beslöt oss för att avvakta.

Nu vet vi inte om vi ens kommer att använda kranen vi redan har eller om vi ska köpa allt på samma gång för att optimera möjligheterna att få det att funka ihop. Jag kanske ska ta det lite lugnt med shoppandet framöver, innan vi vet hur vi vill ha det… Nästa gång berättar jag om dörrhandtaget vi köpte i Barcelona.

Dela med dig av denna artikel på: