Du är här

2013-05-15 - Saga S
Foto: Saga Sundberg

Att byta roller…!

Jag har sedan så länge jag kan minnas trott på faktumet att tillfälligheter och tecken som dyker upp i livet är ”meant to be”. När oväntade chanser dyker upp väljer jag oftast att tacka ja till dem och prova något nytt!

 

*Får be er att ha överseende med att denna text skrevs under Kristihimmelsfärdshelgen, men datorstrul bidrog till att den inte kunde laddas upp!*I dagarna som varit kan ett typexempel för detta vara att jag lunchade med min käre vän på söder i Stockholm och sedan traskade mot Globen för att kanske se en VM-hockey-match på plats i den stora klotformade arenan. Solen värmde och det var fantastisk väder, så om det inte skulle gå att ”fixa” en biljett skulle jag fortsatt ha strosat runt på stan och tagit mig hem ett par timmar senare.

Biljetten gick dock att fixa och när jag väl tagit mig in och scannat av den mäktiga byggnadens insida med blicken bjöds jag upp till mediasektionen för en liten rundtur. Men just i denna stund, inte ens en timme kvar till matchstart, visar det sig att två av fyra istidsstatistiker drabbats av magsjuka och en mild form av panik utbröt. Förkunskaper till detta jobb finns det säkert en hel del, men mina tankar for snabbt i huvudet; det räcker väl med att vara uppmärksam, koncentrerad och kombinera detta med en höksyn från fjärde etage ner mot isen. ”Jag kan försöka om det behövs hjälp!?”

Under två VM-matcher; Slovenien – Danmark och Kanada – Norge satt jag sedan med fullt fokus och spanade vilka spelare som bytte av varandra när. Jag kontrollerade båda lagens spelarbyten och siffror och färger blev en spännande tornado i huvudet. Aldrig har jag ens reflekterat vilken vetenskap det är att hålla fem fräscha och målsugna hockeymonster på isen samtidigt! Det handlar om värdefulla sekunder och taktiskt upplägg!

Tillfälligheter i livet är viktiga minst sagt. Att jag en vecka innan Bruce Springsteenkonserten fick biljetten på posten (för 500kr endast!) var även det en tillfällighet. Det är inte många personer som godtroget nog skickar en biljett från Jönköping till Örnsköldsvik med några dagars varsel utan att ens kräva postförskott! Konserten blev en härlig upplevelse med mina tokiga systrar och respektive/kompisar till dem! Att inte min favorit ”The River” spelades var nog min enda invändning mot showen som var ett ordentligt färgsprakeri med en energisk amerikansk ikon som är över 60år gammal!

Mina Örnsköldsviksfrälsta föräldrar kom med det härliga förslaget att köra hem mig till staden igen i onsdags och med plattan i mattan kom vi till Dockstabaren lagom till middagstid. Våra planer för kvällen trodde vi var lugna, men då ljuset välkomnade andra aktiviteter kikade vi nyfiket in på ”Bishop Arms” i det nybyggda Elit Hotell. Vilken underbar och mysig pub vi har fått!

Att därefter stimulera föräldrarnas sinne och fysik när man själv har arbetstider att passa och när vädret till viss del sviker kan vara en utmaning. Många gånger har jag tur genom att de är så påhittiga själva och har sina egna smultronställen när de är här på besök; som Fjällräven Outlet t.ex. Denna gång hade de även längtat efter en svängom till Umeå och den stora ”Armyshopen” där, för att inte nämna ett besök i pepparkaksbyn Nyåker. Dagen i ära stod jag bakom disken på Stadium i Oskargallerian, men mamma och pappa hade jag skickat iväg med instruktioner att ta sig till Skuleskogens stolthet Slåttdalsskrevan, vilken man kan gå till via en vandringsled efter att man parkerat vid Skulebergets entre Syd strax norr om Docksta. På min fikarast ringde min mor i extas och berättade om det häftiga bergsmassivet som till synes blivit kluvet mitt i tu av en gigantisk blixt! Regndimma låg visserligen som ett mjölkaktigt moln kring den vackra skogen och täckte deras sikt till viss del, men detta gjorde skogen och vattenfallen ännu mer trollska!

Ikväll blir det lyxigt nog ännu en härlig måltid ute på stan; denna gång på mitt kära O’learys där jag framåt natten hoppar in och betjänar gästerna i garderoben. Men en lugn och mysig stund ska jag njuta innan jag tempoväxlar och drar på smilbandet för alla partysugna med dekorerade med glitter och klackar!

Ha en fortsatt trevlig Kristihimmelsfärdshelg!

Dela med dig av denna artikel på: