Du är här

2013-05-15 - Saga S
Foto: Saga Sundberg

En helt ny värld!

Frondas låttext ”Vem kan stoppa mig när jag bara rullar fram?!” har på ett enstaka dygn ändrat betydelse för mig! En ny värld har öppnat sig genom mitt cykelköp på Stadium och många platser har med ens kommit inom räckhåll!

*Skriven i tisdags men laddades pga. datorstrul upp idag onsdag!*


Som ett litet flinande barn på julafton trampade jag med kraftiga benrörelser runt pedalerna på min nya Occano-cykel-baby igårkväll hem från fotbollsträningen med Arnäs IF på Bosch Rexroth-hallen. Redan på parkeringen ramlade jag dock och fick hela cykeln över mig då jag är fullständig nybörjare på att tämja metallmonstret med ”fastklickade” specialskor (komplett set gick lyckligtvis att införskaffa på min arbetsplats Stadium). Till min stora lättnad var det bara jag själv som bröt ut i skrattsalvor av denna rookiehandling då jag ett tag blev liggandes i den mjuka grushögen bakom den gigantiska träningshallen! Hur som helst råkade jag i alla fall efter detta missöde göra en liten ”detour” runt Höglandssjön på väg till min bostad vid rådhuset. Jag ”måste” ju testa vad min nya kärlek går för och jag kom flämtandes och överlycklig hem strax före 22tiden! Lite småjusteringar kommer behövas och en del tillbehör saknas fortfarande. men jag fann mig själv fullständigt frälst! För att beskriva min känsla över att ha en otroligt grym cykel i min ägo citerar jag den vackra sången från Aladdin, som sjungs då huvudpersonen och prinsessan Jasmine flyger iväg över öknen på den magiska matttan:

”En helt ny värld
En plats jag inte visste fanns
Men här syns allting klart, så underbart
Att va här i en helt ny värld med dig

… En helt ny värld
Överallt finns nåt nytt
Vi gör en upptäcktsfärd vi två
Varje stund är en önskan
Och jag ska fånga den och spara den
Då väntar sen en helt ny värld med dig”…

Platser, personer och äventyr ligger tack vare mitt avgasfria transportmedel numera för mina fötter att besöka och de relativt tunna och pumpade hjulen på den mattsvarta faran kommer att föra mig långt! Nedräkningen till Vätternrundan börjar kännas av; just över en månad nu! 300km ska läggas bakom mig och jag längtar efter att få känna mjölksyran sjuda i låren och höra mina medtävlares flås i nacken. Ett naturäventyr i ett spännande och folkrikt sammanhang stundar mig!!

Men träning och att nöta distans ligger även det framför mig! Mycket av min fritid kommer att spenderas i sadeln på the Black Beauty och kosten och vilan ska jag verkligen försöka prioritera efter prioriteringspost nummer ett; jobb!

Ha en fortsatt grym vecka!!

Dela med dig av denna artikel på: