Örnsköldsvik

Örnsköldsviks cykelvecka

Våren är här och det är dags för många att plocka fram cykeln från vinterns vila. För att uppmärksamma cykeln anordnar Hållbart resande en cykelvecka mellan den 20-25 maj i Örnsköldsvik.

 För alla som vill vinna en elcykel är lördagen den 25 maj ett datum att komma ihåg.

Veckan kommer att innehålla många olika cykelaktiviteter och tanken är att alla som har möjlighet att cykla ska kunna hitta en aktivitet som passar dem. Cykelfrämjandet, CK Örnen och Högakusten bikepark anordnar prova-på aktiviteter för landsvägscykling, mountainbike och down hill-cykling. Efter vissa utvalda cykelbanor kommer också morgonpigga cyklister som cyklar till jobbet på måndagmorgon att belönas med en frukostpåse.


Barn i lågstadie- och mellanstadieklasser deltar under veckan i en teckningstävling där de målar hur deras drömcykelhjälm ska se ut. En vinnare i låg- och en i mellanstadiet kommer att utses och vinnarna får sin teckning återgiven på en riktig cykelhjälm. Fritidsgårdarna i kommunen deltar också genom att utsmycka cyklar i en Pimp my bike-tävling. Ungdomar på fritidsgårdarna har själva bildat lag och kommer med livlig fantasi dekorera cyklar som de fått från Hållbart Resande-projektet. Röstning på vilken cykel som är snyggast kommer att ske på Facebook och under lördagens cykelparad.

Veckan avslutas med en heldag vid Fjällräven Center, lördagen den 25 maj. Där utmanar Hållbart Resande, Ulvö Hockey, MODO Hockey-damerna och Friskis & Svettis Umeås cykelrekord på 915 cyklister som cyklar 3,5 km i en cykelparad. Alla Öviksbor bjuds därför in till en riktig cykelfest där man cyklar 3,5 km i sitt eget tempo. Start och målgång är vid Fjällräven Center. Alla som deltar i paraden har chansen att vinna en Crescent elcykel!

Andra aktiviteter som kommer att ske i samband med cykelparaden är bike-in-bio, där du kan rulla in med din cykel och se på film och äta popcorn, BMX-häng med duktiga cyklister från Sundsvallsklubben Drakstaden eller testa en liggcykel från företaget Nice Bikes. Matstudio S20 och Reuterdahls café och bar erbjuder picknickerbjudanden speciellt för dagen. Dessa kan beställas under veckan och hämtas ut under lördagen på respektive restaurang.

Paradisliften kommer att gå gratis hela dagen för dem som vill cykla down hill eller bara ta en tur upp till Varvsberget för att njuta av utsikten eller en kopp kaffe.
Publicerat