Du är här

2013-05-18 - Utställning
  • Bengt Larsson och Kerstin Frisk betraktar en bild av makaker på Borneo. Foto: Märta Wulff
  • Jennie Högström är imponerad av Mattias Klum bilder. Foto: Märta Wulff

Bilder av Borneo

Mattias Klum har ägnat nästan 25 år åt att utforska Borneos unika flora och fauna. I utställningen Tebarans testamente tar han oss djupt in i Borneos regnskog.

Utställningen Tebarans testamente kombinerar visning av en dokumentärfilm i Örnsköldsviks museum med mängder av fotografier i parken utanför som örnsköldsviksborna kan njuta av hela sommaren tills utställningen upphör att visas den 31 augusti.

– Han visar både det hemska och det otroligt vackra och det är ett angeläget och intressant ämne, säger Bengt Larsson som vandrar genom parken med Kerstin Frisk för att utforska bilderna.

Avverkning och ohållbar markexploatering är en allvarlig belastning på öns biologiska mångfald och den inhemska kulturen, och bidrar till en ökning av den globala uppvärmningen. Genom sina foton vill Klum verka för bevarandet av vår natur. Det centrala budskapet i utställningen är att vi måste alla jobba för att främja en global hållbar utveckling.

– Det är vår konsumtion som driver det här, säger Kerstin Frisk och hänvisar till skövlingen av skogar på Borneo. Men det är inte enkelt att lösa den problematiken.

Dela med dig av denna artikel på: