Örnsköldsvik

Västkuststiftelsen besöker Höga Kusten för erfarenhetsutbyte

Västkuststiftelsen besöker Höga Kusten för erfarenhetsutbyte 28-29 maj.
De senaste åren har Örnsköldsviks kommun, tillsammans med en rad andra aktörer, drivit ett målinriktat arbete för att ta vara på och utveckla de tillgångar som vår unika natur har samt möjligheterna till ett året-runt friluftsliv i Örnsköldsvik och Höga kusten. Exempelvis har natur- och friluftsområden har gjorts mer tillgängliga, lekparker har rustats till mötes- och rekreationsplatser för flera generationer, prova-på-aktiviteter för olika målgrupper.  Insatser som bland annat bidrog till utmärkelsen Årets friluftskommun 2011. Utöver det pågår den stora satsningen ”En skärgård i världsklass” som en viktig del i att utveckla friluftslivet och besöksnäringen.
 
Dessa rekreationsområden sköter sig inte själva. Just nu pågår ett projekt, ”Utveckla och förvalta Höga Kustens värden”, inom Leader Höga kusten där ett flertal aktörer, däribland Örnsköldsviks kommun, undersöker möjligheterna att utveckla en organisation och samverkan för förvaltning och skötsel av Höga kusten-området.
 
Såväl arbetet för att utveckla natur- och friluftsvärden, som planerna för framtida förvaltning har nu uppmärksammats av Västkuststiftelsen. Den 28-29 maj kommer en delegation från Västkuststiftelsen till Örnsköldsvik och Höga kusten för att ta del av de satsningar och det arbete som pågår här. Det blir också ett bra tillfälle för erfarenhetsutbyte mellan Västkuststiftelsen och Höga kustens Leader-projekt.
Publicerat