Du är här

2013-06-11 - Byggbloggen
Foto: Håkan Nordström

Och så är startbeskedet i hamn

Efter att ha haft lätt panik för att allt går så långsamt börjar jag nu stressa upp mig för att det går så fort. Det är inte lätt att göra mig nöjd.

Anledningen till min usla uppdatering här förra veckan är att den nya grillen vi införskaffat tog sitt första offer i form av min högra ringfingernagel. Skrivandet har som ett resultat av detta varit mer än aningens smärtsam, men tack och lov har jag ett svart tangentbord så blodet syns i alla fall inte.

Hur som helst har det hänt mycket under de här dagarna. Vi hade byggstartmöte med kommunen och efter att tydligen ha svarat rätt på några frågor (vet vi vilka som är byggherre – ja, det är jag och min make) och diskuterat kontrollplanen fick vi ok för att sätta igång. Alla kontakter med kommunen har gått ypperligt och jag är helt desillusionerad i min bild av hur omedgörliga de ska vara. Så har vi i och för sig hållit oss inom det som stipuleras i planen för området och följer alla bestämmelser, så det var egentligen inte så mycket som kunde ställa till problem. Direkt efter det mötet gick vi och snackade avlopp och funderar nu på att flytta infiltrationen lite längre från huset än ursprungligen tänkt. Avlopp. Spännande grejer…

För att sammanfatta resten av tiden så har vi jobbat, tittat i en massa broschyrer, pratat värmesystem för tjugotusenfyrtiofemte gången (trots att vi trodde att vi bestämt oss sen evigheter tillbaka) tyckt synd om mig för att jag har ont i fingret, haft möte med vår utmärkta säljare, pratat med kvalitetsansvarige, diskuterat byggregler för trappor till loft, förfasats och imponerats över Netas och Andreas (våra vänner i Umeå som också bygger hus) framfart på byggområdet. Om ingenting drastiskt händer ligger vi risigt till i vår vadslagning om vem som först får på taket. Och lite till. Och en massa mer.

Helt ärligt är jag ganska less på att fatta stora och avgörande beslut. När får jag välja tapeter på allvar?

Dela med dig av denna artikel på: