Du är här

2013-06-14 - Trehörningsjö
Trehörningsjö servicepunkt invigdes på fredagen. Foto: Elisabeth Bårman

Trehörningsjö har fått sin servicepunkt

Lite regn hindrade inte ortsborna från att sluta upp när det var dags för invigning av ortens servicepunkt.

Dagen till ära hade ortsborna arrangerat torgmarknad, brödförsäljning, bilutställning, fiskdamm och ansiktsmålning med mera. Migrationsverket hade även tagit tillfället i akt och en represetant fanns på plats för att informera om den mottagning av asylsökande som planeras på orten.

Invigningstalet hölls passande av Jan-Olov Häggström, humanistiska nämndens ordförande, som har sina rötter i bygden:

- Visionen är att det ska vara lika naturligt att ta sig från stad till landsort som från landsort till stad och att man enkelt ska nå service från båda håll. Genom projektet "Bygd och stad i balans" tar vi små men betydelsefulla steg på den vägen.

På Servicepunkten på Coop i Trehörningsjö kan boende och besökare nu, förutom att handla, ta del av turistisk information, surfa fritt på en dator i butiken och ta en fika på caféet. Dessutom kommer fyra aktiviteter att erbjudas under året.

Servicepunkten i Trehörningsjö är den åttonde i kommunen. De övriga finns i Gideå, Hemling, Köpmanholmen, Myckelgensjö, Solberg, Ulvön och Flärke. Att utveckla servicepunkter som fungerar som ett nav för orten är ett av de arbeten som görs i projektet ”Bygd och stad i balans”.

Information om vad kommunens samtliga servicepunkter erbjuder samt information från företag och föreningar på orterna finns samlad på sidan www.servicepunkter.se

(Elisabeth Bårman, Örnsköldsviks kommun)

Dela med dig av denna artikel på: