Bjästa

Vattenläckan i Kornsjö

Fortsatt läcksökning i Kornsjö-området, Miva uppmanar boende att vara återhållsam med vattenanvändningen.

Under natten har ytterligare en läcka lokaliserats i Näs och efter att den åtgärdats stiger nu nivån i reservoaren, men inte tillräckligt för att Östersel, Västersel och Mjäla ska återfå vattnet nu på förmiddagen. Det är viktigt att få upp nivån i reservoaren för att kunna utföra en effektiv läcksökning utan att riskera att ett större område blir helt utan vatten.

För att underlätta läcksökningen under dagen vill Miva därför uppmana de boende i hela det berörda området att vara återhållsam med vattenanvändningen. Tvätta exempelvis inte bilen eller vattna gräsmattan tills dess att problemen i området är åtgärdade. Även rekommendationen att koka vatten för förtäring gäller tills vidare i hela området eftersom vattenledningarna blir trycklösa i samband med att läckor åtgärdas.

Många undrar också hur så många läckor kan ha konstaterats i ett och samma område under en så kort tid. Det beror delvis på en grundlig läcksökning som gör att mindre läckor konstateras trots att de kanske funnits sedan tidigare.

Publicerat