Du är här

2013-06-22 - Saga S
Foto: Saga Sundberg

Nyckeln till frihet!

Ett platt och taggigt stycke metall som kan passas in i ett mycket litet och väl utformat kyffe fick jag i torsdags morse i min hand. En möjlighet till förändring och en förutsättning att växa personligen. En nyckel till min alldeles egna lägenhet!

Under onsdagen hade jag turen att med gamla bekanta åka snålskjuts mellan Stockholm och Örnsköldsvik. Både cykel och packning lyckades få plats, vilket inkluderade allt från cykeltillbehör och gardiner till kläder, dator och bra-att-ha-saker som jag hittat i kartongerna jag gått igenom hemma hos föräldrarna. Mest tacksam blev jag över skjutsen då cykel faktiskt inte är tillåtet att medtaga på varken buss eller tåg längre. Hur kan det komma sig undrar jag? Borde inte motionärer prioriteras istället för att vi ska behöva skicka våra cyklar med posten eller som gods utan att kunna vara säker på när den kommer fram eller om ”varan” är i gott skick då den levereras?

Hur som helst anlände jag staden med samtliga tillhörigheter runt midnatt. Här triggades däremot ännu en anledning för nervositet inom mig. Hur blir det imorgon!? Den stora flyttdagen!

Innan jag for söderut för att bocka av cyklingen runt Vättern packade jag och städade bäst jag kunde för att förbereda mitt stundande byte av boende. Via kontakter har jag på kort varsel gått från besvikelse och uppgivenhet när det gällde ett lägenhetsköp till att känna tacksamhet och glädje över att få flytta in i en stor och nyrenoverad hyreslägenhet! En helig boning där jag kan andas och tänka ut vad just jag vill göra med resten av mitt liv.

Ösregnet som under natten smattrade mot rutan hade dragit över vid 07 snåret och jag smög med luva över huvudet genom den kyliga morgonluften ner till Lundbergs finbageri för en ordentlig frukost. Energi behövde jag verkligen ladda inför dagens krafttag. Hjälpsamma själar jag mött genom mitt arbete på O’learys rullade sedan in på gården till mitt tidigare boende med bil och släpvagn runt lunch och inom EN TIMME ställdes alla mina kartonger, expedithyllor, fuskträd, den stora sittpåsen och diverse tavlor och nattduksbord både upp på den stora vagnen med kåpa samt släpades av och bökades in i min nya lya! Ni kan alltså räkna ut att avståndet till mitt nya hem inte är överdrivet långt och inte heller ligger på någon ”tredje våning” som mina vänner hade tippat. Lyckligtvis kunde jag med lätt övertalning (hundögon?) även få skjuts till Jysk för att investera i en bäddmadrass, täcken och kuddar för att möjliggöra det mest basala av behov; att sova bekvämt! Och då min ANDRA inflyttningspresent var en rostfri och otroligt ergonomisk glasskopa fick jag även lov att kila in på Willys för att köpa lite glass till flyttfikat! Det blev en härlig dag där solen till slut tittade fram och kartongerna tömdes en efter en med en hemtrevligare och hemtrevligare boning som resultat! Jag är helt övertygad om att jag kommer trivas som fisken i vattnet i mitt första egna hem.

Och just ja, ni kanske undrar vad min allra FÖRSTA inflyttningspresent var…? Jo, det var ett lokalt producerat hjorton i keramik! När mina föräldrar sist var uppe köpte de denna norrländska och guldglänsande bit av motivation och framtidstro till mig från Birger Åströms verkstad på Åsvägen. Det pryder nu min sänggavel tillsammans med mina vita kaninlampor i hårdplast vilka förstärker den naturnära vildmarkskänslan som ger mig känslan av trygghet och lugn.

Lagom till midsommaraftons lunch hade jag dekorerat och installerat mig i mitt nya boende och jag styrde cykeln mot Nyänget för sol och bad. En alldeles underbar dag och start på mitt nya liv får jag erkänna att jag givits. Och dessutom fick jag även ännu ett glädjebesked denna dag.... Men mer om detta i nästa inlägg!

Glad midsommar allesammans!

Dela med dig av denna artikel på: