Du är här

2013-06-29 - Stina L

Åsikt!

Poliskontroll

God morgon!

Nu då jag satt och åt frukost kom jag att tänka på en sak vi satt och pratade om under midsommarhelgen! Poliskontroller!
Det har blivit så stort med att man ska meddela alla vart dom står och när osv och jag förstår verkligen inte grejen. Eller det klart man förstår, jag blir väl glad då jag hör av min mamma att dom stod utanför nån skola osv men då man ska blinka åt varandra, man vet ju ej vem man blinkar till? Sedan jag fick barn så började jag tänka om och tänkte att tänk om jag blinkar åt han som är påverkad eller hon som kör så fort att hon en dag råkar köra på mitt barn eller nån i min familj för hon kommer ju undan den gång jag blinkar till henne. Att man startar facebookgrupper för att veta vart dom står, om man kör lagligt så behöver man inte fundera.

Sen förstår jag inte riktigt hur dom tänker när dom sätter upp varningar för att en fartkamera kommer, vad är då grejen med att ha en? Kanske är det att man ska veta att det är kameror runt omkring så man kör försiktigt men måste man varna att dom finns, det vet jag ju själv, om det är en fartkamera för 50 km, då saktar man ner till 47 km och sedan gasar man på till 55 och uppåt. Man kanske körde 65 innan fartkameran. Finns det någon lag på att man måste visa vart kamerorna är annars tycker jag att man inte behöver sätta upp skyltar för att visa och påminna folk utan mer plocka alla dom som ligger och kör 70 och sedan går ner i 50 meter för att sedan gasa upp igen.

Men nu tycker alla säkert olika och kom ihåg att detta är min åsikt men jag förstår ej grejen med att blinka till andra, dom kör både fort och kan vara påverkad på olika sätt, dom måste ju stoppas och det ska ju ej ske efter en olycka..Nu ska jag åka till jobbet, hoppas på mycket folk, det är ju inte toppenväder så förhoppningsvis söker alla sig till stan!

Ha en trevlig lördag!

Kram/

S

Dela med dig av denna artikel på: