Ekonomi

Länets turism tror på framtiden

34 nya turistföretag startats i Västernorrland under 2012.

Länets turistföretagare har svarat på en enkät och gett en inblick i den lokala utvecklingen för branschen. Två tredjedelar av dem ser optimistiskt på framtiden, en femtedel kommer att nyanställa under det kommande året och en fjärdedel har introducerat en innovation i den egna rörelsen de senaste två åren. Dessutom har 34 nya turistföretag startats i Västernorrland under 2012. 

När Rese- och Turistnäringen i Sverige (RTS) idag presenterar Företagarindex 2013 för Jämtland och Västernorrland så har regionens turistföretagare har svarat så här:

•    62 % ser positivt på den egna ekonomiska utvecklingen
•    19 % avser att anställa personal de kommande 12 månader (15 % år 2012)
•    23 % har introducerat nya innovationer de senaste 24 månader

- Det är glädjande att företagen känner en framtidstro som leder till nyanställningar i en för oss här i länet viktig framtidsbransch, säger Maarja Edman, verksamhetsansvarig för Visit Västernorrland.

- För näringen har det stor betydelse att omvärlden får en ökad förståelse för under vilka förutsättningar turistentreprenörerna driver sina företag. Tillgång till kapital, kompetent arbetskraft och god infrastruktur är avgörande för att turismen i länet ska kunna växa och skapa sysselsättning, skatteintäkter och bidra till en positiv livsmiljö även för länets invånare, fortsätter Maarja.


Publicerat