Du är här

2013-07-02 - Skola & utbildning
Anders Bagge startar sin utbildning Dreamhill Music Academy i Örnsköldsvik till hösten.

Anders Bagges drömprojekt till Örnsköldsvik

Nu är det klart med utbildningen Dreamhill Music Academy.

Redan 2008 föddes idén till det som skulle bli Dreamhill Music Academy. Idén var enkel – hitta framtidens låtskrivare, kompositörer och producenter. Att oavsett bakgrund, ge unga talanger möjlighet och verktyg för att genom utbildning arbeta sig in i branschen.

– Min dröm blir verklighet nu när jag startar upp Dreamhill Music Academy. Den första utbildningen inom DMA landar i Örnsköldsvik, säger Anders Bagge.

Dreamhill Music Academy erbjuder en ny väg in i musikbranschen för begåvade individer, oavsett var de kommer ifrån, deras tidigare utbildning och ekonomiska resurser. Därför har Anders Bagge valt att etablera ett samarbete med Musikmakarna i Örnsköldsvik och Storumans Folkhögskola.

Till skillnad från andra skolformer är folkhögskolan inte bunden av centralt fastställda läroplaner. Genom att varje folkhögskola själv bestämmer över sin verksamhet och profil finns stort utrymme att utforma och anpassa studierna efter olika målgrupper.

– Jag har tidigare jobbat med Musikmakarna i Örnsköldsvik så valet av studieort var för mig enkelt, säger Bagge. Där har Yrkeshögskoleutbildningen Musikmakarna sedan många år etablerat ett låtskrivar-Mecka som gett mycket goda resultat i branschen och ett gediget gott rykte över stora delar av världen.

Bagge säger vidare att valet av Storumans Folkhögskola också låg helt i linje med Dreamhill Music Academys idé. Där finns sedan några år tillbaka kursen Digital Musikproduktion. Allt vilar på folkhögskolans grundidé att utbildning ska vara tillgängligt för alla.

Hit Music Production

Utbildningen, som fått arbetsnamnet Hit Music Production, startar redan till hösten och ansökningsprocessen startar omgående.

– Tillsammans med Musikmakarna och Storumans Folkhögskola kommer Dreamhill Music Academy att jobba intensivt med ansökningarna så att vi inom kort kan meddela vilka sökande som antagits, säger Ulla Sjöström som är rektor vid Musikmakarna i Ö-vik.

Skillnaden mellan Musikmakarna och den nya utbildningen är att Bagges skola bygger på folkbildningstanken att erbjuda utbildningen till alla, oavsett bakgrund. Till Yrkeshögskolan och Musikmakarna finns behörighetskrav som utestänger vissa sökande.

Musikmakarna är en tvåårig utbildning medan Bagges skola blir ettårig. Någon praktik ute i branschen, som Musikmakarna erbjuder, blir det inte heller.

– Det mest fantastiska med Bagges nya skola är att han satsar sitt eget kapital för att öppna dörrar för begåvade ungdomar från alla olika bakgrunder – även de som annars inte har möjlighet att få utbildning inom sitt intresseområde, låtskrivande och musikproduktion. Givetvis kommer det att ge intressanta och givande korsbefruktningar att ha så många låtskrivare samlade på samma ort, i daglig verksamhet. Vi är väldigt glada över att Norrland fortsatt är med och sätter det svenska musikundret på världskartan, säger Ulla Sjöström. 

Läs mer på:

www.dreamhillmusicacademy.se
www.musikmakarna.se
www.fhsk.nu
Dela med dig av denna artikel på: