Saga S

Jag vill inspirera, aktivera och motivera...

Negativ kritik hör inte samhället till. Förslag på alternativ är vad som behövs!!
När jag vid 14-snåret idag äntligen nådde Stalon passerade jag 100mil på min cykeltur genom Norrlands inland och Norge. Äntligen kan jag klappa mig själv på axeln! MEN...

Jag avsåg aldrig att skryta med det jag fick för mig att göra. Jag avsåg att höja engagemanget kring och visa vad alla har så nära till hands; natur, upplevelse och aktivitet! När jag knöt upp flaggan "från kust till kyst" utanför Dikanäs handel "Hamreby" imorse runt 11-snåret sade en äldre man (här vill jag egentligen skriva: gubbe!) följande: "som om det inte är någon annan som också gjort det tidigare?".

Jag blev så paff av det elaka påståendet att det enda klämkäcka jag fick fram var: "det har det säkert varit". Självklart borde jag stått på mig och sagt; Men har de hetat Saga då? Och har de velat förbättra och kolla så att alla sagostigar stämmer? Och vill de sprida Sagavägens motto vidare då?!

Istället stod jag stum och lät mannen fara iväg. Jag hade cyklat strax under 100 mil på 7 dagar och blivit fnyst åt. Men... Då hade det även stått några äldre damer på trappen framför handeln och plötsligt stod där fem-sex personer som undrade hur det var att cykla i Norge och om jag verkligen skulle hålla hela vägen till Örnsköldsvik. För dessa människor, för mina kära föräldrar och för M Bergman i Vilhelmina, Sylvia Samuelsson i Tensjö och Christien i Hälla....m.fl. är det värt besväret! Jag ska kämpa vidare för de som ler när de tänker på mig och vill mig väl, för det är bara de som hoppas och de som har drömmar som kan inspirera andra och förbättra vår omvärld!

Jag checkade vid 18.30 stolt och nöjd in på Vilhelmina hotell och plumsade i bubbelpoolen efter totalt 106 cyklade mil på 8 dagar. Det kan ingen ta ifrån mig. Med packning och utan musik! Jag, mig själv och mina ben har tagit mig dit, ingen annan!!

Så där sk*ter jag i jantelagen! Vill man så kan man! Imorgon blir det VM i fika på underbara cafeer och jag ska åtnjuta varenda kalori!! :D
Publicerat