Saga S

Realism; ett vackert ord för sunt förnuft!

Att cykelsemestra anser jag vara ett ultimat vis att kombinera aktivitet med turistande/utforskande av sin omgivning!

Även om jag är en tokfia som får för mig lite galna saker så behöver man tänka till på flera saker innan man tar sig iväg på äventyr likt det jag just är ute på! Saker att tänka på och att investera i:

1. Vattenfast mascara; Guds gåva till kvinnan om man vill se ut som "en människa" även under en svettig och regnstänkig dag! Det kan låta ytligt, men det är "känslan av oss själva" som vi förmedlar när vi möter människor i alla sammanhang och för mig känns det viktigt med bara den lilla saken som konturer kring mina ögon!

2. Ett "smidigt" regnställ som inte känns bökigt att röra sig i. Det kan skapa glada stunder till å med i ösregnet! Mitt från Everest (Stadium) har varit helt underbart och gick under tusenlappen.

3. Reflexer, smörjolja och extra slang/lagningsutrustning vid punktering. Man kan bara utgå ifrån att det går åt helv*te "när man minst behöver det". För den "egna kroppen" förebyggande; myggmedel, solskyddsfaktor och plåster/tejp om exempelvis skav eller sår skulle uppkomma på obekväma ställen!

4. Ha alltid kontanter med dig. Flera ställen finns mat, men ingen kortapparat...

5. Ha alltid backup-snacks i form av nötter och torkad frukt. Och flera vattenbehållare (jag har haft en 1-liter flaska och en camelback som rymmer ca 2-3liter vatten.

6. Packa allt i separata (halvsmå) påsar och plasta in kartor. Man vet aldrig när fukten tränger sig in eller himlen öppnar sig!

7. Var tidspessimist! Lägg alltid en extra timme till dagsplanen. Vad som helst kan hända NÄR som helst! Räkna i övrigt ut ungefär hur lång tid vissa distanser tar att cykla och anpassa din starttid från det. Hellre en lång och lugn dag än en dag som blir stressad för att lång distans "måste" cyklas på kort tid!

8. Öppnar du ditt hjärta, bjuder på dig själv och vågar berätta lite personliga saker till främmande personer som du möter kommer du enligt mina erfarenheter också omge dig med snälla och hjälpsamma människor. På resande fot och speciellt då man är själv är man automatisk väldigt utsatt och beroende av andra människors hjälp! Behandla andra som du själv vill bli behandlad!

9. Utgå ifrån att din dröm är realistisk även om folk runt omkring dig kan ha delade åsikter. Är det viktigt för DIG så ÄR DET viktigt! Ett misslyckande är att inte våga försöka! Jag citerar Martin Bergman från Bergmans Fisk; "Om jag skulle gå i konkurs då...?Ja men.... det är det väl annat folk som har gjort det också och de har väl inte dött?!". Nu driver han och expanderar ständigt sin drömaffär trots att den startades mitt under finanskrisen!

10. Ta med enkla eller personliga koppar/bestick samt sovsäck och örngott; då känns vilket ställe du än hamnar på som hemma! Och det är ju hemma vi vilar och slappnar av som bäst, eller hur?!

I ösregn rullade jag glatt de tre milen från Åsele till Hälla. Kaffe och specialmacka fick jag av söta Christien Fox som engagerat driver det fina 50tals cafét med originalinredning från 1953!

Ha en trevlig kväll! Eller äventyr...!

Publicerat