Saga S

En helkroppsbehandling och en middagsbuffé!

Tillbaka i Örnsköldsvik finner jag mig efter en livsförändrande resa. I cykelsadeln tog jag mig 130 mil och tog tillfälligt uppehåll från alla krav i vardagen som jag sätter på mig själv eller (som jag tror?) jag förväntas leva upp till av andra.

Kanske är varje dag ett oskrivet blad eller lika oförutsägbart som vårt liv i största allmänhet. På en kort sekund kan ju allt förändras; till det bättre eller sämre. Liv kan skapas likväl som det kan utplånas, hjärtan kan sättas i brand eller för den delen krossas och vi arbetar för att ständigt underhålla möjligheten att kunna konsumera livets alla behov och nöjen (som mat, tak över huvudet, socialt umgänge, resor m.m.).

När man som mångsysslare men samtidigt erfarenhetsjägare bollar flera ”ströjobb” krävs en viss disciplin när det gäller att prioritera utläggsbiten. Svårt är det att jobba i en så välstädad och färggrann klädesaffär som Ginatricot i Örnsköldsviks galleria, vilken till hälften består av galet prisvärda utstyrslar och glädjespridande partyoutfits! Neon växlas med militär och spets med stretch och träningskläder. Musiken är dessutom irriterande härlig att gå runt att nynna till och jag blir glad enbart av att sätta foten innanför tröskeln! Ca 1-2ggr per vecka under sommaren har jag fått chansen att arbeta tillsammans med de härliga brudarna i denna butik. Men om jag på det stora hela ens går plus av att arbeta där vete fasiken! I Stadiums butik börjar jag åter veckan efter denna och kommer till stor del mysa runt på det fina och stora lagret!

Inom restaurantbranschen har jag också valt att sprida min energi och mina rappa repliker. ”Looking good tonight!”. I såväl garderob som i diskplock är mitt glädjeämne att locka fram en glimt i ögonen hos både personal och besökare på O’Learys, medan jag får göra det som faller mig allra mest naturligt; att sortera, organisera, göra fint och skapa trivsel! Att trivsel ibland kan ha att göra med att städa bort en del illaluktande vätskor får jag ha överseende med då det är det underbart glada och livliga spektaklet jag mestadels njuter av när jag kommer till min arbetsplats. Och även här; arbetskamraterna! Man kan ju tänka sig att under obekväma tidpunkter på dygnet och då man (särskilt som yngre tjej) omger sig av berusade personer, kan känna sig utsatt och obehaglig till mods. Men inte en enda gång kan jag minnas detta! Innan jag ens hunnit grubbla över om hjälp skulle vara på sin plats har jag fått ett ”Hur är läget? Är det något vi kan göra?”. Även när den småkyliga morgonluften tar tag i mitt lätt rökdoftande hår när jag promenerar hem efter en lång kväll brukar ett leende spridas över mina läppar; kvällsjobbet bjuder på så många intryck och oväntade möten. Sömnen känns även efter en kväll ”på golvet” mycket mer välförtjänt än annars!

Men mellan varven behöver jag unna mig mer och fler av livets goda saker. Under lång tid har arbete fått komma i första rummet och även under cyklingen har både sömn och min kära cykels behov kommit i skymundan! Igår kväll då regnet öste ner över vår stad hakade jag på en av mina närmaste vänner och fyllde på Scandic Hotell tallriken med rykande lax, sallad, ostsoppa med nybakt baguette och bl.a. morotskaka och chokladmousse till efterrätt. Kaffe i massor sköljde jag ner den vällagade buffématen med och i näst intill koma intog vi soffläge framför Bruce Willis-filmen ”Gisslan” som gick på tv. Då JAG fick lyxa till det igår tänkte jag att min tålmodige "partner in crime"; den svarta Occanon, skulle få sig en riktig helkroppsbehandling idag! Med lätt separationsångest rullade jag ner honom till Sjöbloms på Storgatan (efter att jag totalt oljat och kladdat ner både händer och kläder utan att ens få halva kedjan fri från grus…). Så snabbt som samma eftermiddag fick jag däremot hämta min älskling och han förde sig nästan ljudlöst bredvid mig. Underbart!

Nästa cykeltur blir en tripp till Gullvik på min lediga dag imorgon när solen tittar fram! Njuta i fulla drag ska jag! Först ska jag däremot förtjäna min ledighet med lite dans, sång och just ja… ARBETE… på  O’learys!

Ha en underbart somrig lill-lördag!

 

Publicerat