Örnsköldsvik

Stort startfält till skattjakt i Höga Kusten

Fredagen den 9 augusti är det premiär för skattjakten MPC Stjärnjakten med start och målgång vid Ulvön.
Evenemanget har tidigare endast arrangerats i Stockholm men nu blir det premiär med ytterligare en tävling och det är Höga kusten som är tävlingsområde.

Evenemanget är en unik skattjakt med motorbåtar där man ska jaga tio skatter där det sker en utmaning vilket en deltagare per team genomför. Utmaningen kan vara allt från fysisk till gourmetisk vilket gör att alla i teamet ska kunna bidra till sitt lag. Tävlingen är en kombination av att vara duktig navigatör, båtförare, bra hopsatt team som kan utföra skatternas aktiviteter väl och lösa ledtrådarna som tar dem till skatterna. Totalt är tävlingsbanan drygt 100 distans och går genom tre kommuner i form av Kramfors, Örnsköldsvik och Härnösand, allt förutsatt att vädret tillåter det. I det fall sjögång är allt för stor görs en justering av tävlingsbana som innebär att sträckan inte går ända ner till Härnösand, allt för säkerheten.

Evenemanget har en egen klädkollektion, Smartphone app som styr tävlingssystem, filmteam är på plats där det bland annat filmas från evenemangshelikopter, ytterligare information ges via evenemangshemsidan www.mpcstjarnjakten.se

Evenemanget har tidigare endast arrangerats i Stockholm vilket det även gör i år och blir därmed femte året i rad. Det drivs och ägs av evenemangsbolaget MPC som också är titelpartner till evenemanget därav namnet MPC Stjärnjakten. Beslut togs i höstas att göra en utökning med ytterligare en tävlingsort där flera orter önskade tävlingen bland annat Malmö och Göteborg men det var regionen Höga kusten som drog längsta strået och därmed blir först att få vara arrangörsområde utöver Stockholm.

–  Det har varit intresse i många år från flera orter att vi ska arrangera evenemanget hos dem men vi har ständigt tackat nej eftersom det varit viktigt att få en stabil grund här i Stockholm först. Efter förra årets evenemang kände vi att vi hade fått just denna grund genom att då arrangerat i fyra år och den satsning som gjordes med nya tävlingssystemet och dess telefon app. Vi såg därefter över de förfrågningar vi hade fått samt vart det bäst passade att göra denna utökning och ställt till förutsättningar och hur näringslivs intresse och det sätt kommunerna ställt upp var det Höga kusten som kändes bäst. Vi har fått ett mycket bra gensvar och kommunerna Örnsköldsvik, Kramfors och Härnösand har ställt upp väl tillsammans med det lokala näringslivet. Vi har tillsammans med dem lagt upp en treårsplan där evenemanget ska utökas för varje år och målet är att skapa ett unikt återkommande motorbåtsevenemang med Ulvön som start och målområde, säger Marcus Palmqvist, CEO Partner MPC AB.

Totalt är det 18 team bestående av fyra sjömän/kvinnor per team och tio skattvärdar samt partners och tävlingsstab, totalt drygt 120 personer. Resultatet vid varje skatt tillsammans med totaltid och antal ledtrådar man nyttjar tar fram den slutliga vinnaren.

Evenemanget arrangeras fredagen den 9 augusti med start vid Ulvöns södra inloppet kl. 10.30 och målgång från kl. 16.00 nedanför Ulvö Hotell. Vid målgång arrangeras en After Sea med prisutdelning och underhållning. Evenemanget avslutas med kräftskiva och After Party på Ulvö Hotell.
Publicerat