Trafik

Nu vill fler resa kollektivt

I maj fick 50 landstingsanställda chansen att testa kollektivtrafik till och från arbetet i en hel månad. Nu är 81 procent av dem inställda på att fortsätta jobbpendla med kollektivtrafiken.
Det är pendlarkampanjens initiativtagare, Landstinget Västernorrland och Din Tur, som låtit testpersonerna delta i en undersökning strax efter testperiodens slut. 90 procent upplevde att de blev väl bemötta av under perioden, 81 procent säger att de kommer fortsätta arbetspendla med kollektivtrafiken och 86 procent av dem skulle vilja rekommendera andra att åka med kollektivtrafiken i länet.
– Pendlarkampanjen och den här undersökningen visar att det finns en stor potential för kollektivtrafiken och att bilister faktiskt är beredda att lämna bilen hemma. Vi har idag bättre möjligheter att resa kollektivt i vårt län än någonsin. Det gäller bara att inspirera fler att prova, säger Sverker Ågren, ordförande i Regionala nämnden, Landstinget Västernorrland.
– Det känns fantastiskt att så många är nöjda med sina resor och vill fortsätta åka med oss. Det är också glädjande att nästan nittio procent kan tänka sig att rekommendera andra att åka med kollektivtrafiken i Västernorrland, säger Annica Kjellin, marknadschef hos Din Tur.

Regional utveckling vid Landstinget Västernorrland och Din Tur jobbar nu vidare med utveckling av kollektivtrafiken och med att få fler att välja buss och tåg framför bil.

Publicerat