Du är här

2013-08-19 - Byggbloggen
Foto: Håkan Nordström

Byggstart i leråkern

Grävaren kom och nu är vi igång. Gammal havsbotten grävs upp och grus läggs ner.

Lättnaden att vara på banan med bygget är som lustfyllt pirr i hela kroppen. Markarbetena har kommit igång på allvar – en infart är gjord och avloppsanläggningen på plats. Bortsett från att köra lite grävare för skojs skull (för roligt är det) så har jag mest bidragit med att hålla katterna borta från maskinerna och laga mat till min hungriga make. Lite petande här och där, ta foton för dokumentationen av infiltrationens placering och utförande samt samla in snygga stenar som kommer upp under arbetet och som nästa år blir ypperliga att använda i trädgården är vad jag kunnat göra. Annars känner jag mig mest i vägen. Tur är väl då att semestern är slut och att jag börjat jobba igen.

För att inte vara i vägen passade jag på att åka och köpa en kamin till orangeriet som jag hittat på blocket. Tre timmars energiskt putsande med en stålborste och en insats med spisbränsle senare och vi har en underbar myskamin som kommer att sprida stämning och en del värme under de kyliga och mörka höstkvällar som snart är inpå oss. Då vi ska bo i Sorkboden med orangeriet som vårt vardagsrum så länge vi kan i år så blir det ett trevligt tillskott till möblemanget.

På tal om kaminer har vi även beslutat oss för den kamin vi ska ha i huset. Efter år av funderingar blir det nu en Contura 35 i svart plåt – en kamin som inte fanns när vi började spåna på hus. Det känns bra att åtminstone en sak är klar.

Dela med dig av denna artikel på: