Friluftsliv

Kurt Söderlund är årets friluftsstipendiat

I samband med Naturens dag vid Höglandssjön 24 augusti utdelades Örnsköldsviks kommuns Friluftsstipendium 2013.

Årets stipendium tilldelades Kurt Söderlund för att han:

"på ett förtjänstfullt sätt varit engagerad och verksam under många år för Örnsköldsviks natur, friluftsliv och motionsverksamhet. Han är verksam i ett flertal föreningar som Svenska turistföreningen, Korpen och Cykelfrämjandet där han har och har haft olika roller som ordförande, ledamot och ledare. Kurts fritid består till stora delar av ideellt arbete där han med glädje och ett brinnande intresse engagerar sig för föreningslivets verksamheter och aktiviteter i naturen kopplat till friluftsliv."

- Kurt personifierar med sitt engagemang de många viktiga eldsjälar som med sina ideella insatser är en grund för frilufts- och föreningslivet i vår kommun. En mångårig gärning värd all uppskattning och uppmuntran sade Glenn Nordlund, ordförande i Örnsköldsviks natur- och friluftsråd, och överräckte stipendium, diplom och blommor.

Glad men ödmjuk pristagare

Själv blev Kurt Söderlund glatt överraskad av beskedet att han skulle få årets friluftsstipendium.

- Det finns så många andra värdiga kandidater till utmärkelsen men visst är det roligt att bli uppmärksammad, säger Kurt.

Kurt Söderlund har varit aktiv inom förenings- och friluftslivet i 50 år och tycker fortfarande att han lär sig nya saker genom sitt engagemang.

- Drivkraften är att jag själv tycker att det är trevligt att komma ut och att kunna få andra att uppleva samma glädje. Det finns så många fina och intressanta platser att upptäcka och uppleva i närområdet, säger Kurt och ser fram emot nya upptäcktsfärder och aktiviteter.


Fakta Örnsköldsviks kommuns friluftsstipendium

Örnsköldsviks kommuns friluftsstipendium är avsett att stödja och uppmuntra verksamhet inom friluftssektorn. Stipendiet kan tilldelas enskilda eller föreningar, verksamma i kommunen, vars insatser i form av engagemang, kreativitet och utveckling av friluftslivet är och har varit betydelsefullt.

Kultur- och fritidsnämnden beslutar om stipendiat. Allmänheten har möjlighet att nominera kandidater. Det går även att ansöka om stipendiet.

Publicerat