Du är här

2013-08-28 - Pucksnack
Anders Forsberg. Foto: Håkan Nordström

Hasse Andersson: Anders Forsberg ger vibbar från Bäckmans tid

Ishockeysäsongen 2013-14 är i princip i full gång. Tre Kronor är ute på första turnén, European Trophy är halvvägs, där MODO Hockey tyvärr inte är med och NHL-proffsen har "flytt" Örnsköldsvik.

Som vanligt går vi med spänd förväntan mot en ny säsong. Alla problem och annat från säsongen dessförinnan är glömda, nu hoppas vi igen, Drömmar har tänts - och gubevars Anders Forsberg står ju i MODO Hockeys bås.

Bara det gör allt ännu intressantare.

Anders Forsbergs signum är fart, frenesi och offensiv hockey till tusen, tänk Skellefteå AIK och ni förstår.

Hans uttalanden hittills och matchandet så här långt gör att jag får fram vibbar från Per Bäckmans tid här. Allt bra inom hockeyn börjar bakifrån.

Med bra målvaktsspel och bra försvarsspel, med andra ord få insläppta mål.

Det har Anders Forsberg tagit sikte på - och också hela tiden betonat i sina uttalanden. Det här lovar mycket gott.

Linus Ullmark och Anton Forsberg kan bli en succéduo  - de har i alla fall förutsättningar för det. Det tillsammans med ett tajt försvarsspel tätar till bakåt. Framåt får MODO till det, det är bara att titta på namnen på forwardsbesättningen, Där är jag inte orolig alls.

Vad gäller försäsongsprogrammet är det för MODO Hockeys del i tunnaste och tamaste laget. Men så blir det då man inte är med bland de stora och spelar mot de andra i Europa. Där alltså fortfarande Djurgården är med, men inte regerande mästarna Skellefteå.

Två gånger Timrå, två gånger Leksand, dessutom Björklöven och Sundsvall imponerar inte på mig då det gäller försäsongsmatchande.

I dagarna drog de sista NHL-proffsen från Örnsköldsvik. Victor Hedman i tisdags, Daniel Sedin på fredag med ett stopp i Stockholm och Tobias Enström på måndag.

Daniel Sedin körde jag förresten om på bron vid Domsjö Fabriker häromdagen. Löpning i intervaller från boendet i Nötbolandet var hans uppvärmning den dagen!

Daniel har haft en lång och fin sommar hemmavid till skillnad mot brorsan Henrik. Vancouvers kapten var hemma bara en månad den här sommaren. Som kapten var han "tvungen" stanna till presskonferensen strax före midsommar där man presenterade nye coachen, som sedan ville att Henrik skulle ansluta redan i början av augusti inför den nya säsongen.

Just därför var Daniel ende Sedinare i Icebreakers den här gången. Båda "Supertvillingarna" bidrog i allra högsta grad till det ekonomiskt fina resultatet - cirka 900 000 i bidrag till Hockeyproffsens stiftelse  på tre matcher - genom att skänka en del äkta matchtröjor från Canucks till den auktion som avslutar varje matchtillfälle.

De sista veckorna körde Victor Hedman, Daniel Sedin, Tobias Enstörm och Fredrik Warg på is i Fjällräven Center - med Bernhard Starkbaum som målvakt.

Ny klubb för Starkbaum är snart klar och Warg ser ut att hamna österut.

Dela med dig av denna artikel på: