Du är här

2013-09-09 - Saga S
Foto: Saga Sundberg

Träningsredskap!

Hjälpmedel eller stjälpmedel finns inom alla sporter tror jag. Idag hade Stadiums personal utbildning i redskapet Bungypump som under en rask promenad utmanar långt mer än biceps och triceps om det används rätt!

Klockan ringde 07.40. Varför en så preciserad tid? Vad skulle dagen bestå av? Var min första tanke. Just ja, 1h powerwalk innan frukost och sedan kitta mig inför helgens bravader på Naturkompaniet/Fjällräven outlet någon gång under dagen. I kroppen ligger någon slug bakterie misstänker jag och en halv citron har blivit pressat i mitt vattenglas flera morgnar i rad innan jag gett mig ut.

Varför inte variera mig idag tänkte jag då dimman låg tät och sänkte min inspirationsnivå? Jag drog med Bungypump-stavarna då jag satte på en podcastsändning med Kjell Bergkvist i lurarna. Ja, idag kände jag för lite bitterljuv domderande röst snarare än "dunkadunka" haha. Jag tittade på min klocka och ja, 07.57 slog siffrorna när dörren gick igen till trapphuset bakom mig. Sen tittade jag på de andra siffrorna. Den 9e i 9e.... Det kliade i bakhuvudet.... Vänta.... Det innebär ju...

Bungypumputbildning på Stadium kl. 09! Jag skakade på huvudet och återvände kvickt för att hämta passerkortet till Gallerian och därefter rev jag iväg med mina stavar vilka motarbetar mig med fyra kilo varje gång jag pressar ner fjädringen i bottenläget. Efter ca 50min förflyttning förbi terrassen och själevadsgatan samt en rundning av hamnhusen (inklusive glatt vinkande till den muntra kocken på restaurantfartyget Poseidon) landade jag i Stadiums fikarum, lagom uppvärmd för lite grundläggande vetskap om promenadstavarna eller träningsredskapet vilket man faktiskt snarare bör definiera dem som!

Fördomarna om stavgång och dess användningsområde punkterade Linda-Marie Öhlund som driver eget företag inom friskvård och träning. För Bungypump-instruerande hyrs hon in och åker runt bland företag och större grupper och inspirerar samt lär ut teknik i träningen med stavarna som vi butiksbiträden och försäljare fick provgå med flera varv i butiken innan öppningsdags! Att bruka stavarna aktiverar bålstabilitet, axlar, biceps, triceps och kräver en mer fokuserad och god hållning i kroppen i övrigt. En mer medveten och JOBBIG promenad får man räkna med om man använder stavarna till deras fullständiga kapacitet och tänker "skidåkning" istället för lättsam balans-hjälp.

Efter flera skratt samt frukt och kaffe lämnade jag butiken strax innan övrig personal öppnade grindarna för att välkomna gästerna. En ledig dag för mig innebär ju att jag inte har en minut över att slösa då det finns så mycket annat jag vill göra och hinna med!

Glad och spänstig start på veckan allesammans!
Dela med dig av denna artikel på: