Du är här

2013-09-11 - Pucksnack
Unge Linus Ullmark blir en av MODO Hockeys viktigaste kuggar. Foto: HÅKAN NORDSTRÖM.

Blogg: Ullmark blir nyckelspelare

En gång i tiden, då kvalserien "uppfanns" räddades MoDo AIK av den. I vinter kan Modo Hockeys räddning för en slutspelsplats bli det nya kvalet till just slutspelet.

Vem man än pratar med är just Modo Hockey ett bryderi inför säsongen 2013-2014 - och jag förstår folket.

Det är inte lätt få något riktigt grepp på Markus Näslunds lagbygge. För svagt motstånd på försäsongen och nyförvärv som inte levererar, framförallt då omskrivna transatlanter.

Namnen Jeff Tambellini och T.J. Hensick ger förhoppningar, men så här långt nada. Faktum är att duon, tillsammans med backen Sean Sullivan, inte visat något av värde. I stället gjort en orolig över att man knappt är tränade för det som väntar.

Modo har också lagt ned extra möda veckorna inför seriestarten på att få igång framförallt forwardsduon genom tuff träning. Hur som helst är det ett måste att Tambellini och Hensick levererar direkt då serien kör igång.

De nya transatlanterna får inte bli, som tyvärr försäsongen skvallrar om, en mardröm.

Modo har inte råd att vänta och att lägga all press på de nya unga talangfulla juniorerna duger inte.

Däremot måste två juniorer som håller på att växa ut till förstaårsseniorer, målvakterna Linus Ullmark och Anton Forsberg, leverera direkt. Coach Forsberg öser beröm över duon och det är hans förbannade plikt, men visst är det en tuff uppgift som väntar herrarna.

Övertygad om att Ullmark får chansen från start och också övertygad om att han tar den. Tyvärr tror jag inte ens det räcker i premiären borta mot Växjö.

Med tanke på Modo Hockeys tuffa ekonomiska status är just spelprogrammets början ingen rolig läsning. De två första hemmatcherna sker på hockeyns sämsta publikdag, en tisdag. Dessutom mot AIK och Frölunda som knappt drar publik.

Det krävs en hel del från marknadssidan av diverse jippon och arrangemang, den saken är klar. Sanningen är ändå att det enda som på allvar drar massorna till Fjällräven Center är bra ishockey  segrar och en bra placering i tabellen!

Vid den upptaksträff som SHL hade i måndags på gamla klassiska danspalatset Nalen i Stockholm hajade jag till över framförallt en sak.

Domarna ska bli offentliga igen, ska till och med ställa upp vid presskonferenser och vara tillgängliga efter matcher. Som jag tjatat om detta! Ofta är det ju också så att när en domare - plus TV-repriser - talar om ett domslut inser man "att hur i helskotta hann han med att se det där!".

Har aldrig förstått det här med att domarna tog bort namnet på sina tröjor och ersatte detta med enbart ett nummer. Hotbilden är för stor, sas det , som om inte knäppskallar som vill göra något hittar åt exempelvis nummer 10 ändå.

Vet ni det inte så repeterar jag gärna det här nya inför säsongen: De sex första lagen efter 55 omgångar är klara för slutspel, sedan kvalspelar sjuan mot tian och åttan mot nian i bäst av tre.

Just det här tror jag blir Modo Hockeys väg till slutspelet.
Jag tippar nämligen laget nia eller tia i vinter.

Dela med dig av denna artikel på: