Du är här

2013-09-13 - Saga S
Foto: Saga Sundberg

Lugnet före stormen...

Gör det DU vill och det DU mår bra av! sa min vän i telefonluren kort innan jag slöt ögonen igår på Mornington Hotell i Bromma. Spänning och ovisshet om helgens aktiviteter väckte mig tre gånger under natten. Släpp kontrollen. What will be will be!

Det blir aldrig som man tänkt sig. Så varför tänka alls?

Fram tills dagens datum vet jag vilket virke jag består av; jag är organiserad, res- och erfarenhetstörstig, jag gillar lite knäppa aktiviteter som oftast kärt slut på mina medmänniskor då jag just kommit upp i varv och jag är i starkt behov av den friska luften. Simpla förutsättningar (bojkottar oftast den senaste tekniken) och stark vilja är vad jag brukar utgå ifrån.

På senare tiden har jag däremot börjat analysera min drivkraft på allvar. Handlar min starka vilja (tjurskalle?) om mina faktiska behov eller är de svar på mitt ständiga ifrågasättande om tillräcklighet? När jag kommer hem från uttagningen ska jag läsa en bok jag nyss blev rekommenderad: "Good enough" i alla fall. Minns dock inte helt författarens namn...

Att aktivera sig rejält och att mäta sig går i min värld hand i hand. Do or die, typ. Som det söta muskelparet Hollsten jag mötte i Gladiatorerna skulle sagt: "Fuck lagom". För mig är det en kamp att BLI lagom. Kommer jag någonsin lyckas ta mig dit?

Mellan klockan 13-21 ikväll kommer jag genomgå tester och fysisk aktivitet som bl.a. innefattar en kayak. Det är det enda jag vet om dagen. Jag gick däremot upp vid 06.45 för att lugna psyket med lite yoga i det enorma gymmet på 6e våningen, men det visade sig att det bara var torsdagar den hölls vid den tiden. Det blev istället en del andningsövningar på mitt luftiga hotellrum som inspirerande nog har både yogamatta och balansbräda som inredning.

Hela hotellet andas aktivitet och sund inriktning på livet. Lokalerna är rökfria och en mängd tidningar som "outside" m.fl. täckte väggen i frukostsalen. Ironiskt nog valde jag tidningen med Multisportlagets drivmotor; Mikael Lindnord. 36 år, och excentrisk livsnjutare. Vad vet jag egentligen om honom?

Kanske befinner jag mig på helt rätt plats. Som i artikeln om Mikael berättar han att det var under värnplikten han förstod sin styrka. Den psykiska uthålligheten, hans styrka när andra vek ner sig. Även jag stod pall, bland alla jämnåriga killar med i grunden bättre fysik, då vi utsattes för nätter med knapp sömn och tuff fysisk prövning. Den erfarenheten eller kanske egenskapen, tar jag med mig in i multisportens värld idag.

Trevlig fredag på er och håll tummarna för mig!
Dela med dig av denna artikel på: