Nyheter/Reportage

Så anställer företagen

Deltagarna vid morgonens företagarfrukost fick ta del av rapporten "Ett jobb blir till".

Under tisdagsmorgonens Företagarfrukost fick deltagarna lyssna till Lars Ilmoni, arbetsmarknadspolitisk expert hos organisationen Företagarna. Han redovisade rapporten ”Ett jobb blir till”, en rapport som är ett resultat av en enkät riktad till småföretagare.

Hur tänker företagen inför att anställa? Vilka egenskaper söker företagen vid en anställning? Var letar företagare personer att anställa? Det var några av de frågor som redovisades.

Presentationen följdes av en hel del frågor som ledde till givande diskussioner, vilket är tanken med Företagarfrukostarna. Att samlas, nätverka och dela med sig av åsikter och erfarenheter.

– Det var en del mycket intressanta resultat som redovisades, till exempel att den egenskap småföretagare anser vara viktigast vid första anställningen är rätt attityd, inte rätt yrkeserfarenhet, säger Daniel Nordström, Näringslivsutvecklare hos Örnsköldsviks kommun. Han tillägger också att det är glädjande att Företagarfrukostarna fortsätter att locka många deltagare.

(Gabriella Röschmann, Örnsköldsviks kommun)

Publicerat