Samhällsinformation

Fortsätt koka vattnet i Mellansel och Gottne

De första svaren från helgens provtagningar i vattenreservoaren i Mellansel har kommit. Rekommendationerna att koka vattnet kvarstår och nya besked väntas på torsdag.

Provsvaren visar att det fortfarande finns spår av en fekal förorening, det vill säga bakterier från avföring från människor eller djur. Kokningsrekommendationen i angivet område kvarstår därmed.  Skolor och storkök i området har försetts med dricksvattentankar. För allmänhet som önskar hämta dricksvatten finns en tankbil uppställd vid fritidshuset/badhuset på Badhusvägen 1 i Mellansel.

Vattenreservoaren i Mellansel ska under natten ha tömts på vatten och rengjorts. Även tryckstegringsstationen som ökar trycket i vattenledningarna ska ha rengjorts. Efter rengöring och klorering av vattenreservoaren kommer reservoraren att fyllas med vatten och därefter görs en ny provtagning. Svar på dessa prov väntas på torsdag. Parallellt med arbetet i anslutning till reservoaren tas vattenprover i ledningsnätet runt om i det berörda området.

 

Hur länge kan kokningsrekommendationen gälla?

Det är för tidigt att säga ännu. För att häva en kokningsrekommendation krävs två provresultat som inte visar någonting konstigt, vilket alltid innebär minst två dygn. Tidigast i samband med provsvaren på torsdag går det att säga något om den fortsatta kokningsrekommendationen.

Publicerat