Ekonomi

Företagardagen lockar många

Nästa vecka, 22 oktober, är det dags för årets Företagardag. I år ser det ut att bli rekord i antal deltagare.
För företagen i Örnsköldsvik har dagen blivit en återkommande tradition, men för Peter Juneblad, Näringslivschef på Örnsköldsviks kommun, är det premiär.

Ett viktigt uppdrag för näringslivsenheten är att skapa arenor där näringslivet kan mötas. Det kan vara i det lilla formatet, genom att stötta ett nätverk eller bjuda in till företagarfrukost. Men det kan också vara stort som Företagardagen, ett arrangemang som sker i samarbete med Företagarna.

– Det viktiga är att människor får träffas. Det är inte företag som gör affärer med varandra, det är människorna i företagen som gör det. Företagardagen är starkt etablerad och en viktig plats för utbyte av kontakter och idéer, säger Peter Juneblad på Örnsköldsviks kommuns hemsida.

Genom att skilja på Företagardagen och Företagarkvällen, en gala som äger rum i början av 2014, ges fler företag möjlighet att delta. Det är ett koncept som Peter Juneblad tror starkt på eftersom det har gett en bra blandning med både större och mindre företag. Han är också extra glad över att inbjudan i år har gått ut till hela regionen.

Det har resulterat i att ett trettiotal företag från Umeå anmält sig och kommer till Örnsköldsvik för att knyta nya kontakter.

Förutom möten mellan människor bjuder dagen även på inspirerande föreläsningar med Amelia Adamo, passionerad tidningsmakare, och Colin Moon, Årets talare 2012. Arrangörerna utlovar en inspirerande mötesdag på Fjällräven Center.

Mer information om årets Företagardag
Publicerat