Örnsköldsvik

Landsbygdskonferens Höga Kusten

För fjärde året i rad arrangeras Landsbygdskonferens Höga Kusten idag och imorgon. De tre första åren var Örnsköldsvik värdkommun. I år är det Härnösand som bjuder in.
Representanter från Örnsköldsviks kommun finns självklart på plats. Dessutom var en av programpunkterna under torsdagen en presentation av Örnsköldsvik som Årets landsbygdskommun 2012.

– Vi är en föregångare i länet när det gäller landsbygdsutveckling och det är viktigt att vi delar med oss av våra erfarenheter till andra som jobbar med liknande frågor, säger Lena Lindström, som tillsammans med Klas Strandberg, projektledare för e-Lots, fanns på plats och berättade om det arbete som ligger bakom utmärkelsen.

Bland programpunkterna under torsdagen fanns även en frågestund om hållbar tillväxt i hela landet, med Mathias Johansson, stabschef hos miljöministern.

Under fredagen fortsätter konferensen med flera intressanta talare. Bland andra Åse Blombäck, från Hela Sverige ska leva, som talar om möjligheter till lokal utveckling under nästa EU-programperiod.
Publicerat