Teater

Dansverk om glesbygden

Norrdans på Folkan Teater i kväll.

En laddad danskväll om människans existens och behovet av att ansluta sig till varandra. Så beskrivs "Glesbygdsliv" som är titeln på Norrdans senaste uppsättning som nu turnerar runt i Norrland, men även har spelats i Stockholm och Bollnäs.

Den spanske koreografen Marcos Morau och hans företag La Veronal har sedan några år tillbaka arbetat med en dekalog med dansverk som har sin utgångspunkt i olika länder och städer i världen. Efter verk som Suecia, Finlandia, Moskow, Kobenhavn och Siena är det nu dags för lilla Härnösand att få ett alldeles eget dansverk.

Föreställningen tar avstamp i hur det är för människor att leva i Härnösand och bland annat har curling inspirerat koreografen Marcos Morau i både scenografin och kostymerna.

”Stycket är flätat i en väv av verkligheter, förslag och bilder som får oss att tänka på hur vi relaterar till andra och hur detta påverkar våra personligheter.” skriver Morau om föreställningen.

Kvällen innehåller också ”Mechanical trio in a hot country” och ”Most of the day I’m out” av den prisbelönta israeliska duon Yossi Berg och Oded Graf. Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.

Publicerat