Örnsköldsvik

Örnsköldsvik deltar i konferensen Europaforum Norra Sverige

Politiker och tjänstemän från Örnsköldsvik deltar i konferensen Europaforum Norra Sverige i Umeå 23-24 oktober.
Konferensen behandlar de särskilda förutsättningar som råder för utveckling i norr. Fokus ligger på utformningen av EU:s nya budgetperiod som inleds 2014. Representanter från EU-parlamentet, EU-kommissionen, OECD och svenska regeringen finns på plats.

– Syftet med deltagandet i Europaforum är att föra dialoger och hitta gemensamma ställningstaganden i frågor som är viktiga för Örnsköldsvik, såsom infrastruktur för IT, tåg- och flygförbindelser och extra tilldelning i strukturfondsprogram.

Det är ett viktigt nätverk som möjliggör erfarenhetsutbyte och ökad kunskap om vad som är på gång inom EU och hur vi i Norra Sverige bör agera i olika frågor, säger Lena Finne Jansson, forskningssamordnare hos Örnsköldsviks kommun och en av deltagarna vid konferensen.

Det är de fyra nordligaste länen som genom Europaforum Norra Sverige samarbetar för att påverka EU. Arbetet sker i nära samarbete med de fyra länsstyrelserna. När årets konferens avslutas går den direkt över till ett utökat forum för det nordiska regionsamarbetet NSPA (northern sparsely populated areas). Även där ligger fokus på den nya fasen för regional utveckling i Europa som inleds 2014.

Här kan du läsa mer om Europaforum Norra Sverige.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Publicerat