Film-TV-Radio

Rysare – för den som törs

Tre skräckisar på rad på Folkan nu på söndag - gratis entré. Kolla in en trailer här.

Precis som tidigare år arrangerar Filmstudio U Halloween-maraton på Folkan. Tre skräckisar på rad, söndag 3 november, alldeles gratis. Muahahahaha…

Söndagskvällens skräckfilmsmaraton inleds klockan 18 med brittiska ”28 dagar senare” från 2002. En grupp djuraktivister befriar ett antal schimpanser från ett laboratorium i London, men vad de inte vet är att aporna bär på ett mycket smittsamt virus. 28 dagar senare är Londons gator helt ödelagda och för några få som inte smittats startar en kamp för överlevnad.

Som film nummer två visas John Carpenters klassiker ”Halloween”, eller ”Alla helgons blodiga natt” som den hette på svenska. Filmen brukar ses som startskottet på slasher-genren, trots att den inte är särskilt blodig. Jamie Lee Curtis fick sitt genombrott med ”Halloween” och filmen ledde till 80-talets stora skräckfilmsvåg. Noterbart är att vid den svenska biopremiären 1979 hade det inledande knivmordet censurerats bort.

Avslutningsvis får vi se ”Insidious” från 2010. En trebarnsfamilj flyttar in i ett stort hus men efter att en av sönerna råkat ut för en olycka på vinden börjar en rad oförklarliga och skrämmande saker att hända. Sanningen överträffar familjens värsta mardrömmar.

Precis som i fjol delar Filmstudio U ut pris för bästa Halloween-utklädnad. Kom och låt dig skrämmas. Fri entré.

Publicerat