Byggbloggen

Kvällsjobb

Nu när vi fått utsidan av det stora taket tätt ägnar vi de mörka kvällarna åt att förbereda insidan för isolering.

Maken jobbar varierande tider, ibland morgon och förmiddag och ibland eftermiddag och kväll, och är på plats vid bygget den tid han är ledig. Jag, som jobbar 7 till 16 de flesta dagar, åker ut efter jobbet. Då det blir bäcksvart vid 16 är det därmed inomhusjobb för mig och där finns en hel del att göra.

I går satte maken tillsammans med min pappa upp reglarna för att fästa boarden i taket inför isolering samtidigt som mamma dammsög plattan för att undvika att smuts som löv och lera hamnar under ångspärren. Själv åkte jag ut efter jobbet och tejpade och tätade ångspärr i fyra timmar. Fyra timmar och en massa tejp och det syns knappt om man ser till hela huset. Det kommer nog att gå fortare allteftersom jag lär mig hur jag ska hantera de rosetter av plast som bildats på alla ställen där fyra väggdelar möts.

Efter jobbet idag ska jag naturligtvis dit igen för lite fredagsmysjobb. Tack och lov jobbar maken morgon och förmiddag och slutar vid 15, så jag slipper vara ensam på plats. Annars kan det bli ganska trist pyssel.

Publicerat