Näringsliv

AB Västernorrland söker nya entreprenörer

Från och med idag och fram till den sista november är det fritt fram för blivande entreprenörer i Örnsköldsvik och hela Västernorrland att anmäla sig och sitt företagsförslag till AB Västernorrlands entreprenörstävling.
Fem idérika entreprenörer från länet kan vinna var sitt aktiebolag och en coachningspott från LRF Konsult, totalt värde 85 000 kronor.

Initiativtagare till AB Västernorrland är riksdagsmannen, Emil Källström (C) och det är nu andra året som tävlingen genomförs. Tio privata företag i länet finansierar projektet, däribland Nybergs, Malux och Eurocon i Örnsköldsvik.

Idén till tävlingen fick Emil från Jämtland som också söker blivande företagare med goda, utvecklande företagsidéer.

Förra året anmälde sig 120 entusiaster och en jury valde ut fem lyckliga vinnare.
Maria Hörnqvist var en av två pristagare från Örnsköldsvik, de övriga tre var Sundsvallsbor.

Marias idé var att framställa en lyxtvål, som hon tillverkar hemma i villan och få igång försäljning via nätet. Företaget har hon döpt till Thvaga AB och hon hoppas på att börja försäljningen i början av nästa år.

Om Maria Hörnqvist säger Emil Källström:
- Hon var ett utmärkt exempel på företagstypen. Hon hade en genuin idé och en fantastisk presentation som tog juryn med storm.

Nicklas Nyberg, Nybergs är en av sponsorerna:
- I år är tanken att vi ska titta mer på vilka goda idéer som på sikt kan skapa arbetstillfällen i länet.

Ansökningstiden går ut den 30 november och vinnarna utses på ett heldagsevent på Hotell Hallstaberget i Sollefteå den 31 januari 2014.

Läs mer och ansök här
Publicerat