Du är här

2013-11-12 - Musik

Syster Sol på Merry Can

Dessutom är den populära reggaeartisten äktuell med en ny skiva. Lyssna här.

Nyligen släppte Syster Sol albumet ”Mellan Raderna”. Fredag 15 november ska hon få hela Merry Can att gunga med i baktakt.

En av de första kvinnliga soloartisterna på den svenska reggaescenen och dessutom en av få reggaetjejer i världen som skriver sina egna låtar. Det handlar om Isabel Sandblom som fick artistnamnet Syster Sol under sin tidiga karriär som sångerska i reggaebandet Livelihood.

Sedan 2008 har hon en framgångsrik solokarriär och textmässigt visar hon prov på en personlig lyrik som ofta handlar om att en ung tjej måste vara tuff för att få gehör och respekt. Efter ”Dömd att bli bedömd” (2009) och ”Kichinga” (2011) är hon nu högaktuell med albumet ”Mellan Raderna” som bland annat släpptes på ett USB som också fungerar som visselpipa.

Syster Sol arbetar även med ungdomsprojektet Oneness Youth som syftar till att stärka unga människors självkänsla. Tillsammans med Umeå-rapparen Nathalie ”Cleo” Missaoui driver hon dessutom hiphop- och reggaeworkshopen Tell Dem, som riktar sig till unga tjejer och handlar om att peppa och stärka ungdomars självförtroende genom musik.

I juli gästade Syster Sol O’Learys med sin energirika liveakt, nu är det Merry Cans tur.

Dela med dig av denna artikel på: