Näringsliv

Nyberg och Hagelberg till final

Ö-viksföretagarna Nicklas Nyberg och Åke Hagelberg är tre av fem finalister i tävlingen: Västernorrlands mest företagsamma människa 2013.
Nu är de fem finalisterna utsedda i ” Västernorrlands mest företagsamma människa 2013”. De fem finalisterna presenterades när Svenskt Näringslivs ordförande Jens Spendrup deltog på ett medlemsmöte i Sundsvall på onsdagskvällen.

- Vi måste komma bort från tron på att det är politikerna som kan ”fixa jobben”. Det kan de inte. Men de kan ”fixa” bra förutsättningar. De kan skapa reformer som gör det enklare och tryggare för företagare att anställa. Då blir jobben fler, säger Jens Spendrup i ett pressmeddelande.

Tävlingen startade förra året och syftet är att lyfta goda exempel på företagsamma människor och därmed inspirerar fler att förverkliga sina företagsidéer.

- Det pratas mycket om att det behövs fler jobb men alldeles för få pratar om hur det ska gå till. Vi vill belysa att det är företagsamma människor som skapar jobben, säger Mia Wester, tf. regionchef för Svenskt Näringsliv, Västernorrland.

Västernorrlands fem finalister är:
1. Åke Hagelberg, Y-Tech Ytbehandling, Mellansel, Örnsköldsvik
2. Nicklas Nyberg, Nybergs AB, Örnsköldsvik
3. Joakim Byström, Absolicon Solar Collector, Härnösand
4.  Emelie Söderström, Ditt Liv, Sundsvall
5.  Niclas Nilsson, Vasa Bryggeri, Sundsvall

Det är allmänheten som utser vinnaren genom att rösta fram sin favorit på Svenskt Näringslivs regionala hemsida.
Omröstningen är öppen från den 18¬-29 november. Vinnaren offentliggörs den 10 december.

Läs mer om finalisterna här!


Publicerat