Du är här

2013-11-15 - Örnsköldsvik

Kulturhuvudstadsårets invigning sökare talare

Nu är det dags för att anmäla sig om man vill vara talare på Kulturhuvudstads-årets invigning.

Sjuttiotvå personer kommer att få chansen att tala vid invigningen av  Kulturhuvudstads-året. Detta under programpunkten "Lyssna på mig / Hear me out". Inbjudan riktar sig till människor i hela regionen.

– Inspirationen kommer ifrån credotalen 1999, då en person om dagen under hela året klev upp i Rådhusets torn och höll ett tal inför framtiden och millennieskiftet. Den ceremonin var mycket uppskattad och folk pratar om den än idag, berättar producenten Madelene Edlund som var en av personerna som då talade.

Lyssna på mig / Hear me out kommer att ta plats på Rådhusesplanaden i Umeå. När man står på scenen kommer man vara riktad ner mot Rådhuset. På så sätt knyts också programpunkten ihop symboliskt med inspirationskällan.

Programmet kommer att pågå i tolv timmar, mellan 12-24, den 1 februari. Totalt kommer 72 människor att få göra sin röst hörd på scenen, 6 personer i timmen, och alla får fem minuter var.

– De personer som kommer att ta plats på scenen ska utgöra ett tvärsnitt av människorna som lever i regionen – så vi söker unga och gamla, stora och små och några mitt emellan. Vi söker personer som bor i staden, på landet, i hyreshus och villa osv. Man får gärna tala på sitt modersmål och är framförandet lite kortare så får man gärna ta det på flera språk, fortsätter Madelene.

– Under invigningen kommer det att finnas fler delar där interaktivitet av olika slag är en ingrediens. Men mer om det längre fram, avslutar Madelene Edlund. Vi börjar med Lyssna på mig / Hear me out och senast den 24 november ska man ha anmält sitt intresse.

Den stora invigningen av kulturhuvudstadsåret äger rum den 31 januari-2 februari.  Man får delta med sina ord i form av ett tal, med poesi eller sång.
Senast den 24 november anmälan vara inlämnad.

Länk till anmälningsformulär
Dela med dig av denna artikel på: