Musik

Anna-Lottas jul

För 20:e året i rad åker Anna-Lotta Larsson ut på julturné och ikväll kommer hon till Ö-vik.

– Visst är det fräckt att man orkat hålla på så länge?

Det säger Anna-Lotta Larsson, som flera gånger gästat Örnsköldsvik under sina julturnéer. Men till skillnad mot tidigare år kommer hon den här gången inte tillsammans med Göran Fristorp.

– Det är jättekul att jobba med Göran och det kommer jag att sakna, men i och med att han inte är med så får de lokala körerna större plats under konserterna.

På Folkan Teater blir det Brukskören, All For One GC, Björnakören & Mellinorerna som får äran att sjunga tillsammans med Anna-Lotta, som också har med sig pianisten Andreas Landegren.

– Vi har jobbat ihop de senaste tio åren och vi har gjort två skivor tillsammans. Dels ”Saknad”, som var min första skiva på eget bolag, och dessutom den nya julskivan som nyss kommit ut. Andreas har producerat, arrangerat, spelat och gjort alla programmeringar. Han är en väldigt musikalisk och trevlig samarbetspartner. Jag har för övrigt haft förmånen att jobba med flera otroligt bra pianister genom åren, bland annat Peter Ljung, Martin Östergren och Esbjörn Svensson.

En stor del av repertoaren i julkonserten kommer av naturliga skäl att hämtas från den färska plattan ”Anna-Lottas jul”, som hon själv är väldigt nöjd med.

– Den är varm, innerlig och på allvar, inte så klämkäck som många andra julskivor kan vara. Jag tycker att det blev en väldigt fin skiva som jag kan vara stolt över. Det ska förstås vara ganska mycket jul på en julkonsert, det finns många fina julsånger. Men vi ska också spela lite annat, lovar Anna-Lotta.

Publicerat