Örnsköldsvik

Prestationsmedel för äldresatsning i Ö-vik

Örnsköldsviks kommun får närmare 4 miljoner för årets arbete inom den nationella satsningen ”Bättre liv för sjuka äldre”.

Sveriges Kommuner och Landsting och regeringen driver en gemensam satsning till syfte att öka kvaliteten i vården av de mest sjuka äldre. Årets fokus har legat på följande områden: förebyggande arbetssätt, vård vid demenssjukdom, läkemedelsbehandling för äldre, god vård i livets slut, sammanhållen vård och omsorg.

Kommuner och landsting som uppnår ett antal kriterier kan vid årets slut få ta del av en prestationsersättning. Till grund för bedömningarna ligger ett antal kvalitetsregister: Senior alert, Svenska palliativregistret och BPSD-registret (beteendemässiga och psykiska syndrom hos demenssjuka).

Örnsköldsviks kommun får i år 3,9 miljoner kronor
för insatser inom äldresatsningen. Det handlar bland annat om att göra och rapportera riskbedömningar vad gäller trycksår, fall och undernäring. Kommunen har också, i ett gemensamt arbete tillsammans med landstinget, lyckats minska antalet olämpliga läkemedel bland äldre.

– Det är roligt att se att ett målmedvetet arbete ger resultat. Pengarna kommer vi att använda för att fortsätta kvalitetssäkra vården kring de mest sjuka äldre, avslutar Anna Reynberg Sjölund, enhetschef för kommunens vård-och omsorgsboenden.

Rapporten i sin helhet kan du ladda ner här!

Publicerat