Övrig kultur

Mord i Banafjäl

Ingemar Dahl signerade sin bok "Snörök" på Akedemibokhandeln. I morgon är han på Bruksgodset i Banafjäl.

Ingemar Dahl, uppvuxen i Banafjäl men numera bosatt i Upplands Väsby, har släppt sin andra kriminalroman som utspelar sig här i våra trakter.

Den gamla och i cancer döende Hilma Larsdotter besöker Rutger Backlund i Banafjäl och börjar berätta en märklig historia hur hon kommer från en galen släkt och att hon själv inte existerat de senaste trettio åren. Hennes pappa försvann 1979 från en enslig stuga i Stensätter där han bott i två år, efter sin iscensatta begravning.

Nu behöver Hilma Rutgers hjälp och hon vänder sig även till polisen Leonard Bengtsson, som också bor i Banafjäl. Men på plats i Leonards kök dör den gamla kvinnan, dock inte av sin långt framskridna cancer utan av en pil från ett luftgevär, en pil med det dödliga giftet curare.

Vem ville döda henne och varför? Det är frågor som Leonard Bengtsson ställer sig. Han ställs också inför andra frågor eftersom Hilma, innan hon dör, hinner berätta att Leonard har släktingar som han inte hade en aning om.

”Snörök” är en fristående fortsättning på Ingemar Dahls förra roman ”Kalla stjärnor blinka”. En lättsmält historia som har sitt värde i att vi i Ö-vik känner igen oss i mycket, i ortsnamn, i beskrivningen av polisstationens entré (den pensionerade polisen Lennart Selling medverkar också) och mycket annat.

Ingemar Dahl signerade sin bok på Akademibokhandeln under lördagen och berättade att fler böcker är på gång.

- Jag har en klar som utspelar sig före de två jag har släppt. Sedan håller jag på med en fjärde bok och eventuellt släpper jag den först. Vi får se, säger Ingemar.

Publicerat