Väder

Vit jul

Julen är den helg då alkoholkonsumtionen är som högst i vårt land och många barn borde få uppleva denna helg vit, åtminstone i en bemärkelse.
Många barn växer upp i hem där alkohol tar bort den magi som ska finnas under julen. Därför arrangerar IOGT-NTO-rörelsen kampanjen Vit Jul. Du kan vara med och bidra i det arbetet.

Vit jul-kampanjen genomförs i december för sjunde året i rad. Syftet med kampanjen är att bedriva jullovsaktiviteter för barn, unga och familjer och få fler vuxna som firar jul med barn att låta julhelgen vara alkoholfri.
Det ska vara kul med jul!

Många barn känner oro när vuxna i deras närhet dricker alkohol. För dessa barn kan julen vara en pina istället för den glädjehögtid den borde vara. När dagis, skolor, fritidsgårdar och sportaktiviteter tar jullov försvinner många frizoner.

– I Sverige finns många barn vars jul inte blir den magiska högtid den borde vara. Vit juls verksamhet är en viktig del för att skapa frizoner och ge barn en plats att gå till under jullovet, säger Lisa Forsström, verksamhetsutvecklare för kampanjen.
Ställningstagande

IOGT-NTO-rörelsens föreningar och kårer arbetar med att samla in ställningstaganden. Du som är över 18 år och ej är medlem i något av IOGT-NTO-rörelsens fyra förbund har möjlighet att ta ställning.

Att ta ställning innebär att du lovar att avstå drycker med en alkoholhalt över 2,25 volymprocent under julafton, juldagen och annandagen 2013.

(Källa: vitjul.se)


Dela gilla: "Alla barn har rätt till en vit jul"
Publicerat