Örnsköldsvik

Sjuksköterskor kan bli Sveriges bästa team

Sjuksköterskorna i Örnsköldsviks kommuns kvälls- och natteam, är som en av nio kandidater, nominerade till utmärkelsen ”Sveriges bästa arbetsteam”.
Tävlingen arrangeras av Prevent (f.d. arbetarskyddsnämnden) i samarbete med Svenskt näringsliv, LO och PTK med syfte att inspirera fler att satsa på en förbättrad arbetsmiljö och vinnande arbetsteam.

Man bedömer bland annat hur teamen arbetar för att utveckla arbetsklimat, samarbete, omtanke, inflytande, ledarskap, teamkänsla och konflikthantering.
Teamet med sjuksköterskor som har kombinerad kväll- och nattjänstgöring infördes inom välfärdsförvaltningen hösten 2011.

Gruppen, som består av 12 sjuksköterskor, har ansvar för kommunens planerade och akuta hälso- och sjukvårdsinsatser under kvällar och nätter.
– Det känns både jätteroligt och helt rätt att teamet blivit nominerat, inte minst mot bakgrund av att det inledningsvis fanns farhågor om att tjänsterna skulle ses oattraktiva. Men så har det inte alls blivit, många vill gärna arbeta i kvälls/natteamet som har ett nöjd medarbetarindex på 4,62 av maximlat 5 poäng, säger Agneta Johansson som är chef för gruppen.

Totalt var 130 arbetslag anmälda till tävlingen och genom vinst på regional nivå gick Örnsköldsviks sjukskötersketeam vidare.

Med spänd förväntan kan arbetslaget nu se fram emot den nationella finalen 24 februari. Innan dess kommer teamet att uppvaktas för sin regionala vinst 16 januari då representanter för Prevent besöker Örnsköldsvik.

Mer om tävlingen hittar du här!

Publicerat