Örnsköldsvik

Årets Solstipendiat utsedd

Idag tillkännagavs att Monica Sundin utsetts till årets Solstipendiat i Örnsköldsvik för sina insatser i samverkansföreningen Sörliden/ Valla.
Med Solstipendiet vill omsorgsnämnden och humanistiska nämnden uppmärksamma betydelsen av alla de medmänskliga insatser som ofta görs helt i det tysta. Insatser som är ett värdefullt komplement till samhällets organiserade tjänster.

Idag presenterades årets Solstipendiat, Monica Sundin, och motiveringen till valet av henne är:
”Genom sitt brinnande engagemang och sin stora värme har Monica gjort värdefulla insatser för integrationen i Örnsköldsviks kommun. Monica har genom sitt arbete i samverkansföreningen Sörliden/Valla verkat aktivt för god stämning i området, för integration, för trivsel och för ett gott samarbete mellan olika samverkande aktörer. Med sitt engagemang har Monica gett förutsättningar för många i området att ta del av flera fritidsaktiviteter och har då uppmärksammat kvinnors fritidssysselsättning.”

– Det känns väldigt kul och oväntat . Roligt att någon har tyckt att det vi gör är värdefullt, konstaterade Monica Sundin, en glad stipendiat på pressträffen idag.

Senare fick hon ta emot diplom, pengar och diplom vid Kommunfullmäktiges sammanträde.
Bilagor
Publicerat