Örnsköldsvik

Emil Källström blickar framåt

Modo tar SM-guld, Socialdemokraterna tappar och Alliansen tar över i Ö-vik.
Ja, det är några av Emil Källströms tankar inför 2014.
”Nytt år, nya möjligheter. Klyschan är sliten, men klyschor blir klyschor av en anledning. Det är något visst med ett nytt år och oskrivna blad i kalendern.

2014 blir året då vi tar tag i träningen, prioriterar vänner och familj, äter sunt och hejar fram Modo till det första av fem SM-guld i rad. Ingenting är omöjligt, kan man tillåta sig att tänka de första dagarna i januari.

Det politiska 2014 kommer att präglas av val till kommun, landsting, riksdag och europaparlament. De tre förstnämnda i mitten av september och det sistnämnda i slutet av maj. Partierna kommer att ladda rejält för en rekordlång valrörelse. Det är mycket som står på spel

Några kvalificerade gissningar kan man dock göra redan nu. Oavsett exakt valresultat kommer vi sannolikt att få se en minoritetsregering. I Örnsköldsvik kommer Socialdemokraterna fullfölja trenden från det senaste valet och tappa sin egna majoritet. Då står Alliansen väl rustad att ta över.

För egen del går jag in i en valrörelse för att försvara det riksdagsmandat jag vann hösten 2010. Det ska bli spännande och krävande att åka ut i länet för att behålla det förtroende jag fick av väljarna.

Fokus kommer att vara samma sak som för fyra år sedan: Att tillsammans med alla som vill vara med måla upp en bild av ett Örnsköldsvik, ett Västernorrland och ett Sverige som utvecklas och skapar välfärd genom företagande och nya jobb.
Där alla delar av landet och länet får vara med på tåget och där stad och land går hand i hand. Detta bryts sedan ner i konkreta frågor om exempelvis infrastruktur, företagares villkor och miljö som jag och många med mig driver i riksdagskorridorerna.
 
Till sist, håll en tumme för att vi får lite snö nu i januari. Mitt årskort på Skyttis ter sig mer och mer som en riktigt dålig investering…”

Emil Källström
Västernorrländsk riksdagsledamot för Centerpartiet

 
Publicerat