Byggbloggen

Elektronik är inte skit

Placeringen av dosor för uttag och strömbrytare tog tid. Och nu ska resten fixas.

Elen tar lite längre tid än jag hoppats. Inte hjälpte det att vi placerade dosorna fel först. Takdosorna var för långt ut från väggen och väggdosorna som satt vid fönster och dörrar var placerade för nära dessa. Vår vän elektrikern Roberth kom för att besiktiga vad vi gjort och gav oss ett C i betyg. Takdosorna i badrum, hall och tvättstuga var inte så väldigt enkla att placera om då vi lagt golv på loftet, men är man dum så … Det är i alla fall nu åtgärdat och vid den senaste inspektionen gav han oss ett B, vilket duger för oss.

Det gick det ganska fort att sätta om dosorna. Tur i oturen var att vi var så jäkla dåliga på att spika fast dem till att börja med att vi snabbt hade övergått till skruv, vilket gjorde det mycket enklare att åtgärda våra misstag. Det som tog mest tid var att bestämma var vi skulle sätta dem och varifrån de skulle kunna tändas.

Då maken och jag har olika åsikter om var tv:n ska vara har vi bestämt oss för att förbereda för tre olika möjligheter och byggt små schakt som vi lämnar öppna bakom gips och spånskivor för att kunna göra en smidig upphängning på alla dessa tre ställen i framtiden, utan att få fula sladdar som hänger ner.

Det är en jäkla massa grejer som ska in i väggarna och jag ser fram emot när allt är klart, inkopplat och lampor tänds bara för att jag trycker på en strömbrytare och kan skippa rullar av förlängningskablar. Att dra rören tar tid och är lite klurigt. Tack och lov gör vi färre och färre misstag ju längre vi håller på vilket gör att det faktiskt går fortare och fortare. Det är trevligt.

Publicerat